Sinod SPC amortizuje nezadovoljstvo većine vladika

Dekan Bogoslovskog fakulteta BU započeo otkaznu proceduru u slučaju vladike Maksima i Marka Vilotića

Ostavite komentar


  1. uspeo je da podeli i crkveni vrh, kao što je učinio ranije sa političkim strankama. Divide et impera, zavadi pa vladaj, rekli su još stari Rimljani.

    1. Upravo tako, zavadio je i zavađa sve što mu se nađe na putu, najgora pojava na srpskoj političkoj sceni, ne znam da li ćemo i kako da se oporavimo od njega i njegovih.

  2. Koliko zla u tom ljutskom izopačenom umu koji se zavukao u sve pore društva i crkve. Bez irineja Bulovića i njegovih pulena SPC bi izašla iz slepog sokaka i Bog bi bio blagonakloniji prema nama. Ovako On i njegove derikože piju krv na slamčicu svima bez milosti i niko ne moze ko se njemu ne klanja do cne zemlje opstane i ostane. On kao jedini Bog na ovom svetu odlučuje ko je taj ko može da živi a ko njemu ne odgovara biće progran od sada pa do kraja.

    1. Dragane u pravu si sta drugo ocekivati od sinova i unuka komunistickih vlastodrzaca .Oni misle da su privilegovani i da mogu da rade sta hoce.Plasim se da se vracaju sezdesete kada je doslo do raskola.

  3. E sad, ako moze neki od ovih teskih vernika da mi objasni kakva je razlika izmedju ovih nasih i katolika? U pitanju su korporacije a ne verske organizacije.

    1. Razlika je u tome sto je Crkva previse vazna institucija da bude prepustena Vucicu i Naprednjacima. Ovo vise nije Srpska pravoslavna crkva nego versko krilo SNSa. Resenje je raskol i posebna crkva za nas u dijaspori. Mi smo od Dacica i Vucica i pobegli, a ne sad da me ganjaju preko popova.

  4. S.P.C. Limited. Šta ćete raditi jadni kada vam dođe Revizor ? Ili znate da nema još nameru?

  5. Ne znam kolike licne koristi „duo“ Irineja ima od ovako nakaradne politike i postupaka, ali vidim da se broj postovalaca (pa i vernika) SPC drasticno smanjuje. Ako su Irineji dosli da upropaste SPC, na pravom su putu, a ni boljeg mentora za to nisu mogli naci.

  6. I tako počinje Kafkin proces u režiji Dr Irineja Bulovića, samo jedan u nizu procesa kada su neistomišljenici u pitanju. On kao ekzekutor u SPC mnoge je izveo u kamneolom neće Maksim biti jedini. Kom sudu da se žali Maksim?

    1. Samo polako , pred zoru se mrzne, doći će i ovome kraj, ničija ne sija do zore.

  7. Rasturi CIA i SPC. Alal vera, aferim braćo Ameri, ili ko je već sad upravnik CIA-e.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.