Sinod Srpske pravoslavne crkve se ogradio od izjava episkopa Grigorija

Ostavite komentar


      1. Ova objava Sinoda odnosi se i na episkope Sergija, Irineja, Porfirija i ostale ucesnike u javnom prostoru.
        Samo Grigorije ima tezinu kiparskog arhiepiskopa Makarijosa i zato se digla ovolika dževa i zato je SNS instrumentalizovao Sinod na ovako ogavan i besprizoran nacin.

        1. A šta bi se moglo i očekivati od gomile dogmatskih ulizica i biznismena koji sakriveni iza mantija obavljaju razna ogavna dela.
          Pa npr.tog Irineja Bulovića ni u rođenom Stanišiću ne vole njegovi,osim naravno ulizica.
          Ali ni ti ga u stvari ne vole samo se foliraju zarad nekih svojih sitnih koristi!

  1. Zašto se niste ogradili od Amfilohija? On se najgrublje mešao u politiku druge države, pa nikom nije smetalo. Sada samo pomen o mogućem aktivizmu u Srbiji izaziva zgražanje sinoda SPC. Žalosno je da kao vernik moram da kažem kvazi sinod postaje sinod-SNS.

  2. Ja sam vernik i pripadnik Srpske pravoslavne crkve, ali sramota me je zbog političkih aktivnosti i pristrasnosti episkopa Irineje Bulovića i beskrupuloznog načina kako on privatizuje Sinod SPC. Kada je pokojni patrijarh Irinej otvoreno učestvovao u kampanjama SNS, Sinod (čitaj vladika Bulović) nije se ograđivao od tih izliva neukusa i neprimerenosti. Puna podrška vladici Grigoriju i ostalim vladikama koje su kritički nastrojene prema diktaturi Aleksandra Vučića!

      1. pa nemojte tako…već smo kao narod jednom vukli i čupali brade popovima.Inače se slažem da su preterali,ali to ne znači da moramo i mi ostali da preterujemo

      2. Da uvezemo popove iz Grčke? Svi ostali su il’ iz udbe, ili nusu Pravoslavni…

    1. Apsolutno tacno!SNS pokusava preko crkve da se odrzi na vlasti.Podrska za vladiku Grigorija!

    2. Znaci i sinod (Bulovic) se plasi od njega. Ma sredice on i tog Bulovhica, jer i on nema svoj stav ni o cemu. Ovim izjavama misli da pomaze Vucicu.

  3. Odlično što ste rekli šta ste imali. Daleko vam lepa kuća. Kad zamenimo ovu dotrajali vlast uvodimo fiskalne kase u crkvu.

  4. А није се оградио од речи и поступка „србобранског“ пароха и дирекно надређеног му владике.

    1. Oprosti im Boze gospode neznaju sta cine!Ne moze se sluziti i djavolu i BOGU Gospodu.Kome sluzi „sinod“?Zasto se crkva ne oglasava povodom vakcinacije a ne zbog Grigorija,zasto ne zbog siromastva u Srbiji,zasto ne zbog lazi ljudi na vodecim pozicijama,zasto ne zbog omalovazavanja srpskog naroda anom brnabic,tasto zasto…

      1. I, šta držite da bi crkva mogla da učini glede siromaštva? Da kupi svakom siromahu po loto-listić i održi moleban za zgoditak?!

  5. Da li ste se ogradili OD KACAVENDE ?

    1. Odlicna ideja .
      Ima milion stranaka sto da ne ali bi onda spc poslala sve svoje placene ubice da nas pobiju ipak su velike pare u igri
      he he he

      1. Ne glorifikujte Đokovića, zar ne vidite da i iz njega viri AV. NA najbrutalniji i najpodmukliji način je smenio istinskog gospodina srpskog tenisa Zimonjića. I postavio svog drvenog lutka. Ne dao nam dragi Bog da nam tako prek i posesivan tip bude predsednik. Čak mislim da je ovaj sadašnji manje loš izbor. Nešto mi se javlja da ste, do pre neke godine, ljubili Vučića.

    1. On da spasi Srbiju ?
      Popovi su obični lopovi.
      Pametan je bio Tito, crkva da se ne meša u poslove države , inače Goli otok.

  6. Sreća da je nas Sinod budan pa čuva moralnu čistotu SPC.
    Vladika g.Grigorije je ugledan, tolerantan i ostvaren čovek. Smeta politički istrošenim kadrovima i beneficijarima, pa su krenule naručene kritike.
    Niko od tzv. analitičara se i ne upušta u suštinu njegovih poruka.
    Tek mu sledi provlačenje kroz blato.

    1. Au,pa gde videste moralnog popa,guzica im ko zemaljska kugla,znaju samo za daj.A on kao zivi u „civilizovanom zemlji“pa kao fin
      Pa što navalio da bude patrijarh,neka čeka izbor.Ako je toliko dobar Bog će ga izabrati

  7. Uprava vodovoda isto je sto i Sinod. To crkveni sluzbenici javno govore.
    Koji deo predstavlja kanalizaciju, obzirom da ide jedno uz drugo…

  8. Grigorije je ‘stao na crtu’, slagali se sa njim ili ne, za to mora da mu se skine kapa.
    Srbija je prepuna bezkicmenih poltronskih gnjida sa mozgom amebe, koje takav stav i primer jezivo nervira i smrtno plasi!
    Uzdici svakoga ko to nije, ili izumiremo kao dinosaurusi!

  9. Nijednog trenutka nisam Grigorijeve izjave povezao sa SPC, s obzirom da SPC podržava autokratski režim Aleksandra Vučića (čast izuzecima) koji je podelio Srbiju i izazvao mržnju u društvu, a njemu i negovom ministru dodeljuje ordenje, a samim tim se okrenula i protiv sopstvenog naroda zarad materijalne koristi. Ne dozvoljava gradjanima (novinarima) da udju u portu crkve tvrdeći da je privatna svojina. Jeste privatna, ali nije okućnica popova, već Božija. Kompletna SPC, opet kažem čast izuzecima, slobodno može da se učlani u SNS, gde formalno i pripada.

  10. Koliko ostrašćenosti u komentarima.Normalno da su se ogradili,nije crkva politička partija i sveštenici političari.To može da bude samo lični stav vladike.Po meni ako će da se bavi politikom nek se „raščini“,ovako samo daje povod da ga napadaju iz vlasti a „bezbožnici“ da ga podržavaju.

  11. Pa nije Vladika Grigorije ispod svoje izjave stavio stembilj Sinoda vec je govorio u svoje ime. Zanimljiva je jipersenzibilnost Sinoda koji se nicim izazvan samoprozvao bez postavljenog pitanja. Ne shvatajuci da su time denuncirali svoj status, svoju politicku orijentisanost i opredeljenost.

  12. Овај Вучићев Синод,одлично ради на растеривању верника.Убеђен сам да ће велики број нормалних људи и верника избегавати цркву,јер јер је тренутно води банда у црним мантијама,повезана са СНС мафијом,на челу са дон Вучићем.

  13. Naravno da nema veze sa MIsijom vec sa readeemisijom stancovanja pustih zelja sto opozicije a sto i gradjanskih pustih zelja za boljim zivotom.
    E jos samo da to ukapira Prosecan gradjanin Srbije.

  14. Takozvani sinod je produzena ruka ovog rezima koji nikako nije dobronameran za gradjane..To govori o tome da su se pripadnici tog i takviog sinoda politcki podguznici !! Ovaj gospodin Grigorije ima stav i kicmu..za razliku od tzv sinoda ! I od kada crkva ima veze sa drzavom…??

  15. Svaka cast vladici Grigoriju. Ali, on je podigao glas protiv jednoumlja, pa prozivati njega kao idola, koji rusi Vucica je protiv Grigorijevih ideja. On uvidja da jednoumlja vlada starijim generacijama, i trudi se da okupi mlade i obrazovani Srbe i na njih izvrsni svakojaki uticaj. Sto je dugorocni proces. Ako zelimo, da za nasih zivota dodje do promena, moramo se okrenuti opoziciji, kakva – takva je. Nju pritisnuti da zaista udje u politicki zivot, a ne da kuka EU, da im slobode medije… Ponasaju se, ne kao mladi ljudi, nego kao deca.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.