SINOS traži od Vlade da saopšti detalje prodaje Večernjih novosti 1Foto: Logo

Sindikat novinara Srbije (SINOS) pozvao je Vladu Srbije, budući da je vlasnik više od 80 odsto akcija Štamparije, da javno obelodani sve detalje o preprodaji kompanije „Novosti“ i odgovori kako je moguće da poznati nacionalni brend za 300 miliona dinara kupi firma osnovana prošle godine bez ijednog zaposlenog.

SINOS je pitao i da li iza vlasnika Bobana Rajića iz sela Vučak kod Smedereva stoje ljudi kojima su potrebne novine za širenje kontrole i uticaja?

Sindikat i zaposleni su, kako kažu, iznenađeni prodajom Novosti u ovom trenutku utoliko više jer je predstavnik SINOS u Radnoj grupi za izradu Medijske strategije Aneksom predložio izmenu zakona, kako bi kroz uvođenje javno-privatnog partnerstva bilo rešeno pitanje Tanjuga, Politike i Novosti.

SINOS je saopštio da je račun Kompanije „Novosti“ bio blokiran jula 2017. godine, a prema unapred pripremljenom planu reorganizacije, koji je usvojio Privredni sud u Beogradu januara 2018, odblokiran je februara ove godine.

Kompanija „Novosti“ je od maja u većinskom vlasništvu Štamparije „Borba“, umesto Milana Beka, saopštio je Izvršni odbor SINOS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari