Škola Feješ Klara u Kikindi obeležila 211 godina postojanja 1Foto: M.P./Danas

Osnovna škola “Feješ Klara“ u Kikindi obeležila je 211 godina postojanja nizom aktivnosti, tokom kojih su ugostili učenike drugih škola i priredili nekoliko programa.

Bili su domaćini recitatorskom takmičenju, oslikavali su hol škole, obeležili dan dece sa daunovim sindromom, održali svečanost povodom dana škole.

Osnovna škola “Feješ Klara“ danas ima 56 zaposlenih radnika i pohađa je 220 učenika, kažu sa ponosom u ovoj školi i ističu da se trude da primene inovativni pristup nastavi.

“Ovo je vrlo značajan jubilej i mi smo različitim programima obeležavali dan naše škole kroz razne radionice i sportska dešavanja, družeći se sa decom iz drugih škola. Posebno smo ponosni na naše recitatorsko takmičenje kada smo ugostili decu iz Rume, Apatina, Čajetine, Merošine i Novog Kneževca“, izjavila je za kikindske meidije Hermina Čemere, direktorka OŠ “Feješ Klara“.

Kako se navodi, zaposleni u ovoj školi izdvajaju se od tradicionalnog učenja i prilagođavaju se potrebama dece.

Deca imaju aktivnu ulogu u nastavi, birajući svoj tim i tako stiču samopouzdanje, donose odluke i uče se veštinama koje su neophodne u životu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari