Škole da do 4. novembra dostave podatke radi dodele vaučera 1Foto: Pixabay / weisanjiang

Direktori beogradskih osnovnih i srednjih škola dobili su danas dopis od gradskog Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu sa nalogom da najkasnije do petka, 4. novembra pošalju podatke o učenicima koji imaju do 19 godina i zaposlenima radi dodele besplatnih vaučera.

Kako je ranije najavio gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, sva deca iz prestonice zaključno sa učenicima četvrtog razreda srednje škole, kao i zaposleni u školama i predškolskim ustanovama dobiće vaučere u iznosu od po 6.000 dinara.

Šapić je pre desetak dana održao sastanak sa direktorima beogradskih predškolskih ustanova i škola na kojem je najavio da će vaučeri biti spremni za podelu krajem novembra ili početkom decembra.

„Imam iskustvo kao predsednik opštine Novi Beograd sa ovakvom vrstom pomoći deci, odnosno roditeljima, i realizacija je zaista bila odlična.
Insistirao sam na tome da se ne uplaćuje novac na račune roditelja, već da to bude vaučer koji se može iskoristiti za široki spektar proizvoda, od školske preko sportske opreme do svega drugog što spada u potrebe najmlađih. Novac koji leže na račun može, ne greškom ili namerom roditelja, već zbog drugih stvari, poput raznih administrativnih zabrana ili dugova, da završi na drugom mestu. Takođe, ukoliko bi novac bio uplaćivan na račune, imali bismo komplikacije poput razvedenih roditelja i donošenja odluka o tome kome će sredstva biti uplaćena – rekao je Šapić na sastanku sa direktorima.

U koaliciji Moramo nedavno su izneli tvrdnju da će oko dve milijarde dinara, koliko je odvojeno za ovu namenu, Šapić dodeliti bez tendera firmi Sport vision, dok je nekoliko dana kasnije gradonačelnik kazao da je raspisana javna nabavka za vaučere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari