Škole se sve teže bore sa nerazumnim zahtevima: Roditelji bi da biraju deci i učiteljicu i društvo

Ostavite komentar


  1. Kao da vlast briga za školstvo. Sebi kupili diplome, svoju decu šalju u inostranstvo na školovanje, a vi sirotinjo, glasajte i dalje jer živite u zlatnom dobu.

  2. Uh ti bezobrazni roditelji što hoće da se pitaju o budućnosti svoje dece umesto da je prepuste raznoraznim partijsko-rodbinskim uhlebima kojima je cilj da penziju dočekaju na državnim jaslama, bilo da su iz ministarstva, šk. uprave, škole ili sindikata.

  3. Svakako ako se moze birati, sto da ne…i vaspitac i knjige i skola, predskola….
    Zasto da dete ima strah od nekog vaspitava i nerazumnih skupih knjiga ili skole koja je na losem glasu

  4. Deca mogu da tuku nastavnike,da rade sta hoce,nema zakona za njih….a RODITELJI jos bezobrazniji I to od VRTICA.Kome su decu pravili je pravo pitanjw?

  5. Za svoj novac od koga funkcioniše prosveta, imam apsolutno pravo da tražim najbolje za svoje dete. I nisu problem penzionisanja i pre 30 godina su učiteljice išle u penziju i uvek na kraju II ili IV razreda. Problem je u partijskom zapošljavanju, na koje su sindikati pristali. A, tehnološki višak dobija otpremninu i traži novi posao, ali lakše je čekati penziju ne radeći ništa.

  6. Evo, moje dete je sada peti razred, promenila je 4-5 učiteljica od kako je krenula u školu i nebrojeno vaspitača u produženom boravku, pa joj ništa ne fali. A ako se igde vodi računa o deci, to je ovde u Švedskoj. Svi biraju školu u koju će dete ići, ali nikome ne pada na pamet da bira s kim će dete ići u razred ili da organizuje proteste i fb grupe zbog promene učiteljice. Zanima me šta se postiže time što deca ne idu u školu, tek onda su pod stresom, jer osećaju da se nešto dešava. I šta se dobija promenom škole, opet nova učiteljica, a uz to i novi drugari, što je još i veći stres. Malo se dozovite pameti i, umesto što branite deci da idu u vrtić ili školu, porazgovarajte sa njima, opustite ih ako osećaju stres zbog promene učiteljice i dajte šansu toj nekoj novoj osobi koja će uz vas vaspitavati vašu decu.

  7. Moze sve: da biram uciteljicu, s kim ce dete u odeljenje, gde ce na ekskurziju, koje ce ocene dobiti…Ovo nije sala, roditelji koji imaju uticaja, mogu sve. Isto kao i neki direktori i nastavnici. Ne moras biti ni strucan ni obrazovan, ako imas vezu radis u skoli i radis sta hoces!

  8. Kakva je to situacija gde istovremeno postoje tehnološki viškovi nastavnika i ugovori na određeno vreme za pojedine nastavnike. Očigledno neko, ministarstvo, ne radi svoj posao korektno.

  9. Закони су „пустили“ родитеље у школу и дали им сва права, као и деци. Обавезе нико не спомиње

  10. Djeca ne zavole svoje učiteljice ili neke nastavnike bez razloga…ja sam žena u penziji i danas se sjetim svoje učiteljice i razrednica iz osnovne škole

  11. Roditelji treba samo sve potrebno i nepotrebno da plaćaju,pojavljuju se na roditeljskim sastancima i klimaju glavom

  12. Па кад је толико лепо у школи: изволите ви радите са факултетском дипломом за 500 евра! Ухлевљење! Уместо да разговарате и васпитавате сопствену децу, кривицу пребацујете на учитеље

  13. Ne vidim problem,celog života nešto se menja,škola,komšiluk,kolege… Ponekad i emotivni partneri,pa ako ne mislimo da je to stresno,nije ni promena učiteljice. Treba se navikavati da svet nije skrojen ni po mojoj,niti bilo čijoj meri,i prihvatati promene,jer su sastavni deo života.

  14. Перо,
    Платите приватну школу 6 000 евра годишње,па ћете добити гаранцију да ће вам дијете бити Ђоковић,Тесла или шта Ви оно желите?

Ostavite komentar


Društvo

UNS traži reakciju nadležnih na pretnje novinarima N1 10

UNS traži reakciju nadležnih na pretnje novinarima N1

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas od nadležnih da otkriju i kazne odgovorne za pretnje upućene novinarima N1 posle objavljivanja teksta o boravku predsednika Srbije Aleksandra Vučića u SAD povodom sednice Saveta bezbednosti UN o Kosovu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.