Skrozza: Bez pritiska javnosti ne bismo znali za slučaj „Palma“ 1Foto: Medija centar

Mogu lično da verujem ili ne verujem u slučaju „Palma“ ali činjenica jeste da tu nešto ne fukniuconiše, rekla je u emisiji „Među nama“ novinarka Vremena Tamara Skrozza.

Kako prenosi Nova S, Skrozza je istakla da je to što su se sada 300 i nešto žena same javile da svedoče u korist Dragana Markovića Palme uverava da u tome što je govorila Marinika Tepić ima itekako istine.

Upitana koliko je značajna informacija da će predmet „Palma“ iz ruku jagodinskog tužilaštva preći u Tužilaštvo u Kraljevu, Skroza je rekla da joj se na prvi pogled čini da je to dobra stvar zbog mogućeg zastraživanja svedoka, „mada kakva je Srbija i kakav je naš pravosudni sistem, plašim se da ni to neće ohrabriti potencijalne svedoke i da ih ni to neće zaštititi“.

„U svakom slučaju činjenica je da je u Jagodini Palma svemoćan i nepobediv i nekako mi je logično da se čitava stvar premesti u drugi grad“, rekla je Skrozza.

Smatra i da je ovakva odluka doneta jer je bilo pritiska javnosti, bez koje ne bi bila ni poznata ova situacija.

Činjenica je da Marinika Tepić to što je izgovorila u Utisku nedelje jeste početak pritiska javnosti i sve do tada nismo znali o čitavoj toj stvari, ničega od ovoga ne bi ni bilo da nije bilo pritiska javnosti što je nekakvo naravoučenije za ove i za neke druge priče“, naglasila je novinarka Vremena.

Na pitanje šta nam je pokazao slučaj „Palma“, da li je moguće da toliko ne znamo ili žmurimo na vlast i moć koju imaju lokalni šerifi, Skrozz  je rekla da ne bi osuđivala unapred i u slučajevima silovanja, kao i ovim slučajevima podvođenja devojčica i žena.

„Mogu lično da verujem ili ne verujem, ali činjenica je da tu nešto ne fukcioniše, a to što sada 300 i nešto više žena, koje su se same javile da svedoče u korist Palme, mene uverava da u tome što je govorila Tepić ima itekako istine“, istakla je Tamara Skrozza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari