Skup "Zaustavimo propadanje RTV Vojvodine" 1

Ispred zgrade Radio-televizije Vojvodine u subotu, 13. novembra, u 13 časova održaće se skup pod nazivom „Zaustavimo propadanje RTV Vojvodine“.

Okupljenima na skupu obratiće se Aleksandar Jovanović iz Akcije progresivne Vojvodine i Nebojša Zelenović iz Otvorene građanske platforme Akcija.

„Od početka mandata nove pokrajinske vlasti 2016. godine počinje sistematsko uništavanje Javnog medijskog servisa Radio-televizije Vojvodine. Najpre je smenjen generalni direktor, programski direktor i gotovo svi urednici informativnih programa, što je za samo nekoliko sedmica gledanost i slušanost programa pretvorilo u statističku grešku. Iz godine u godinu nižu se poslovni gubici, a ukupni dugovi trenutno su porasli na 1,6 milijardi dinara. Neopremljeni studiji, medijski desk, montaže i drugi produkcioni pogoni televizije samo su jedan od problema RTV-a u svakodnevnom radu. Ima već pola decenije kako Vojvođani zapravo nemaju svoj javni medijski servis“, navodi se u saopštenju za javnost i pozivaju građani da zajedno podignu glas protiv daljeg propadanja i pokažu kakav pokrajinski javni medijski servis žele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari