Skupština Srbije u ponedeljak o još sto evra mladima i Nadzornom odboru za izbornu kampanju 1Skupština Srbije Foto: FoNet/ Vlada Srbije/ Slobodan Miljevic

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić zakazao je za ponedeljak dve vanredne sednice parlamenta.

Na prvoj sednici jedina tačka dnevnog reda biće zakon o dodeli još po sto evra mladima od 16 do 29 godina, a na drugoj izbor članova Nadzornog odbora za izbornu kampanju.

Vlada Srbije podnela je Predlog zakona o dopunama Zakona o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti kovid-19.

Kako je ranije najavio ministar finansija Siniša Mali, mladi koji su se već prijavili i dobili pomoć, neće morati ponovo da se prijavljuju, dok će prijava između 16. i 31. maja biti potrebna onima koji napune 16 godina u međuvremenu.

U zakonu stoji da će ministarstvo isplatu pomoći od sto evra u dinarskoj protivvrednosti početi u junu 2022. godine.

Kada je reč o Nadzornom odboru za izbornu kampanju, Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu predložio je da se u članstvo imenuju upravnik Narodnog pozorišta Svetislav Goncić, ekonomista Marjan Jovanović, pravnik Boris Bajić, pravnik Ridvan Redžepi, profesor Branko M. Rakić, Savetnik za pravna pitanja Miodrag Savović, novinarka Ivona Pantelić, profesorka nemačkog jezika i prvak opere Aleksandar Stamatović.

Prva sednica počeće u 10.00 a druga je zakazana za 15.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.