Slava Miloševe crkve, gradska litija i Svetotroičke duhovne svečanosti u Kragujevcu 1Foto: Z. S. M.

 

U okviru Svetotrojičkih duhovnih svečanosti koje Eparhija šumadijska organizuje pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca, danas, u ponedeljak, 5. juna, će biti obeležena slava Stare, Miloševe crkve u Kragujevcu i održaće se tradicionalna gradska litija.

Danas, na Duhovski Ponedeljak u Staroj crkvi Svetu arhijerejsku liturgiju služiće episkop šumadijski Jovan. Litija počinje u 8 sati i 30 minuta. Posle liturgije, od 10 sati i 30 minuta litija je će proći gradskim ulicama.

Nakon završetka Litije, u porti Stare crkve odžaće se koncert Hora malog i velikog Liceuma, dok će u Staroj skupštini biti otvorena multimedijalna izložba.

Danas, u 20 sati u porti Stare crkve koncert će održati Srbski duhovni pojci.

U petk, 9, juna u okviru Svetotroičkih duhovnih svečanosti prof. dr Ranko Rajović, održaće predavanje na temu „Deca zarobljena u virtuelnom svetu – Kako novo okruženje formira pogrešne obrasce u mozgu”. Početak predavanja je u 19 sati.

Predavanje Dimitrija Pastuovića, sektologa na temu „Poguban uticaj sekti i manipulativnih pjedinaca na naš narod” održaće se u utorak, 13. juna u 19 sati.

U sredu, 14. juna u 20 časova odžaće se koncert ozvornih pevačkih grupa Tradicija fest – CZNTK „Abrašević”.

Ovogodišnje Svetotroičke duhovne svečanosti kragujevačke stare crkve završavaju se u ponedeljak, 19. juna predavanjem Igora Jurića na temu „Bezbednost naše dece na internetu”. Početak predavanja je u 19 sati.

Više vesti iz ovog grada čiatjte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari