Više od 200.000 posetilaca okupilo se na tradicionalnim Velikogospojinskim danima u Novom Bečeju. Osim domaćina, na uređenju i pripremi grada za najveću vojvođansku manifestaciju učestvovalo je i 70 volontera među kojima su i mladi iz Japana, Italije, Francuske…


– Ovo je jedinstvena varoška slava u Vojvodini iz nekoliko razloga. Prvo zbog toga što ovu slavu ne slave samo pravoslavci, nego slave svi narodi koji na ovim prostorima žive. Zbog toga što je ovo jedina slava koja je opevana u pesmi, jer niko bolje od Đoleta Balaševića ne ume da odslika lepotu naših gradova, naših sela, naših slava nego on. I zbog toga što je ova slava prerasla u jednu važnu turistički manifestaciju koju poseti gotovo 200.000 ljudi i to ne samo iz naše zemlje nego i iz inostranstva – iz Mađarske, Rumunije, Hrvatske. Ovo je prava prilika da pokažemo svoje potencijale, da privučemo turiste, da promovišemo lepote Vojvodine. Ovo jeste banatski Egzit koji će rasti u godinama koje su pred nama. To su razlozi zbog kojih pokrajinska vlada daje snažnu podršku Velikogospojinskim danima – rekao je na otvaranju manifestacije predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

Sada već tradicionalni Velikogospojinski dani godinama važe za istinski vojvođanski brend. Novi Bečej je u ovoj proslavi spojio različita novobečejska kulturno-zabavna dešavanja: tradicionalno i moderno, kulturu i sport, prošlost i vremena koja dolaze – gradsku slavu i današnje zvezde.

Potpredsednik Skupštine Vojvodine i Novobečejac Milivoj Vrebalov poželeo je dobrodošlicu svim posetiocima Velikogospojinskih dana.

– Čemu narodi ako postoje ljudi. Zato večeras nazdravljam svim ljudima, svima vama koji ste došli u Novi Bečej i svima koji možda nisu mogli da dođu, ali su imali tu želju – rekao je Vrebalov.

Od skromne slave Novog Bečeja, preko Balaševićeve pesme, Velikogospojinski dani su dostigli rejting manifestacije koja se ne propušta i koja je krupnim slovima upisana u kalendare poštovalaca dobrog provoda i prijatne atmosfere. Vešto kombinujući spoj tradicionalnog i modernog u programu koji je namenjen svim generacijama, uz besprekornu organizaciju, Velikogospojinski dani su se nametnuli kao jedna od najboljih manifestacija u Srbiji, za šta je usledilo priznanje ‘’Turistički cvet’’. Novi Bečej je u ovoj proslavi spojio različita novobečejska kulturno-zabavna dešavanja: kulturu i sport, prošlost i vremena koja dolaze – gradsku slavu i današnje zvezde.

Velikogospojinski dani su ove godine pod sloganom „Za neku novu ljubav“.

Gađali predsednika opštine

Novobečejci su tradicionalnim gađanjem predsednika opštine vodenim balonima završili proslavu Velikogospojinskih dana i pomogli „Bitku za porodilišta“. Prvi čovek Novog Bečeja i ove godine je bio na meti svojih sugrađana, ali ovog puta u majici „Bitke za bebe“. Iako nije bilo prijatno biti mokar na vetru, to nije smetalo ni predsedniku opštine Saši Šućuroviću, ali ni srpskom olimpijcu, kajakašu Marku Novakoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari