U rodnoj kući svetski poznate slikarke i pesnikinje, Požarevljanke Milene Pavlović Barili, Fondacija Mileninin dom, koji s pažnjom čuva njenu zaostavštvinu, poštujući i vrednosti koje su se negovale u ovom domu vekovima, sedmi put zaredom obeležila je krsnu slavu porodice Pavlović, Svetog Atanasija Velikog:

 – Po sedmi put obeležavamo slavu kao zadužbinari, naslednici tradicije porodice Pavlović, uz skromno učešće svih nas, u skladu sa vremenima, rekao je upravnik Fondacije Radoslav Stojanović, koji je bio i domaćin slave. Slavski kolač izlomio je otac Dejan Ivković, u prisustvu zaposlenih u Galeriji i predstavnika medija.

Blagodarije Fondacije

Inače, Udruženje književnika Srbije je, na svečanosti u Beogradu dodelilo Blagodarije Fondaciji Milenin dom – Galerija Milene Pavlović Barili. Blagodarje je dodeljeno povodom Svetoga Save ustanovama, organizacijama i pojedincima za uspešnu saradnju sa Udruženjem književnika. U ime Fondacije priznanje je primio upravnik Radoslav Stajonović. On je prošle nedelje rekao za medije da je jedan od razloga za ovakvu čast višegodišnja saradnja Fondacije i UKS u organizaciji i realizaciji domaćih i međunarodnih aktivnosti Udruženja. Takođe, zadovoljan je i činjenicom da je Udruženje „prepoznalo dobrog partnera u kulturi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari