Slavica Burmazović: Najsrećnija mama 1Foto: Printscreen/ youtube

U zemlji u kojoj je pojam međunarodnog uspeha ispražnjen od preterane upotrebe, povratak troje dece Slavice Burmazović predstavlja istinski diplomatski uspeh.

Kada se pogleda šta je u poslednje četiri godine prošla, čak se i prisustvo Ivice Dačića njenom ponovnom susretu sa decom čini podnošljivim.

Pre jučerašnjeg susreta, poslednji put svoju decu videla je 18. avgusta 2015. godine. Tog dana rano ujutru probudio je njen suprug, turski državljanin Ejup Sabri Jundži.

„Probudio me je pre nego što su deca ustala, on je izvadio pištolj iz fioke i stavio u torbu i rekao mi da pazim šta radim. Rekao je da odem do prodavnice, da kupim deci hleb i da im napravim doručak. Po povratku iz prodavnice videla sam da ulaze u taksi. Kada su stigli na aerodrom, poslao mi je sliku dece i napisao da ih nikada više neću videti“, izjavila je Slavica u policiji.

Kada je shvatila gde njen suprug odvodi decu i otišla u policiju, bilo je kasno. Policajci su proverili terminal – avion je odleteo u Tursku. Nedugo nakon razgovora u policiji podnela je i krivičnu prijavu Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Svoju decu čula je telefonom tri nedelje kasnije. Prva stvar koju su je pitali je: „Mama, kada dolaziš?“ I iako je podnela krivičnu prijavu protiv supruga zbog krivičnog dela otmice, on se nesmetano više puta vraćao u Srbiju. U septembru su se i videli. Tada joj je, pokazavši pištolj koji je imao sa sobom, rekao da pazi šta radi, da on ima svoje ljude i da joj život visi o koncu.

Deca su u povremenim telefonskim razgovorima nesumnjivo želela da budu sa majkom. Tokom jednog od tih razgovora Slavica je jednoj od svojih ćerki dala broj ambasade Srbije u Turskoj, pošto u zemlji nijedna od institucija nije činila ništa da joj vrati decu. Devojčica je iz škole zvala ambasadu, ali ni to nije imalo uticaja. Kada su i srpski i turski sud doneli odluku da se deca vrate majci, otac ih je odveo u Iran. Tada je na scenu stupila politika.

Slavica Burmazović je rođena u Loznici. Po zanimanju je turistički tehničar. Završila je srednju ekonomsku školu, pa se preselila u Beograd. Nakon što se videla sa decom kratko je izjavila: „Danas sam najsrećnija mama na svetu. Hvala vam svima.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari