Slavica Đukić Dejanović: Izgradnja Memorijalnog centra u 'Ribnikaru' kada se usaglasi idejna poruka 1foto FoNet Zoran Mrđa

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović rekla je danas da će izgradnja Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ biti započeta kada se steknu svi uslovi i usaglasi idejna poruka.

Slavica Đukić Dejanović je na TV Prva kazala da arhitekte, urbanisti, psiholozi i ostali stručnjaci rade na formiranju ideja kako bi taj centar trebalo da izgleda, kao i da je potrebno da se stručnjaci usaglase oko lokacije do gabarita i sadržaja unutrašnjosti Memorijalnog centra.

Prema njenim rečima, za sve to vreme taj prostor neće imati drugu namenu.

Kazala je i da je Radna grupa koja je formirana zbog aktivnosti Memorijalnog centra, održala prvu sednicu, kao i da će idejno rešenje za taj centar sigurno proisteći iz velikog broja konsultacija.

Govoreći o drugom delu zgrade, gde se održava nastava, Đukić Dejanović kazala je da je vreme da se napravi definitivni projekat za rekonstrukciju i proširenje škole, te da bi letnji raspust trebalo da bude period kada bi počela rekonstrukcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari