Odloženo suđenje ocu učinioca ubistava u Ribnikaru 1ilustracija Foto FoNet Marko Dragoslavić

Suđenje u drugom parničnom postupku protiv maloletnog K.K. koji je 3. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devet vršnjaka i čuvara škole, kao i protiv njegovih roditelja, a po tužbi porodice Adriane Dukić danas je odloženo u Višem sudu u Beogradu.

Danas je trebalo da budu saslušani roditelji maloletnog K. K, ali su advokati odbrane tražili odlaganje.

Imajući u vidu da je današnje suđenje javno, a da još nisu izneli odbranu u krivičnom postupku, te da bi time bile njihove odbrane kompromitovane, oni se danas pred sudom nisu pojavili.

Oni bi trebalo da se pred sudom u okviru krivičnog postupka nastave sa iznošenjem odbrane 1. i 2. aprila, a nakon čega će biti pozvani na saslušanje i u ovom parničnom postupku.

Punomoćnica tužioca Snežana Dunjić reagovala je i na dostavljeni podnesak od strane Državnog pravobranilaštva i istakla da još jednom nisu dobili sve tražene informacije, a konkretno one koje se tiču razloga za medicinsko izuzeće V. K. u kontekstu služenja vojnog roka.

U sudnici je došlo i do manje rasprave između punomoćnice  Dunjić i zamenice državnog pravobranioca Sanje Gunjić, a o dostavljanju oružnog lista okrivljenog V. K.

Gunjić je istakla da je Državno pravobranilaštvo dostavilo potvrdu o izdatom oružnom listu, ali da sam oružni list nije pronađen tokom pretresa stana.

Sledeće ročište zakazano je za 17. maj.

Podsećamo, tužba porodice ubijene Adriane Dukić, koja je bila državljanka Francuske, istovremeno je podneta i protiv OŠ „Vladislav Ribnikar“ i države Srbije.

Dukići su tužbu podneli za naknadu nematerijalne štete, zbog pretrpljene duševne boli i stresa.

Paralelno, 27 članova porodice žrtava, u drugom parničnom postupku, traži od porodice Kecmanović ukupno 2,7 miliona odštete, a zatražena je i novčana renta, odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja, pa dok za to traju uslovi – i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Za razliku od ova dva, krivičnim postupkom, u kom je suđenje počelo na samom kraju prošle godine, K. K. nije obuhvaćen, jer po zakonu dečak ne može da bude krivično odgovoran zbog toga što je imao tek 13 godina kada je počinio masovno ubistvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari