Slavko Ćuruvija fondacija: Obračuni sa neistomišljenicima uvod u fizičke napade 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Slavko Ćuruvija fondacija saopštila je danas da poziva poslanike Skupštine Srbije da prekinu orkestrirano targetiranje i verbalni linč neistomišljenika vladajućeg režima.

„Zgroženi smo svakodnevnim zloupotrebama skupštinske govornice, putem koje se lansiraju besprizorni napadi na svakoga ko ne pripada korpusu stranaka na vlasti i njihovih satelita: od opozicionih lidera, preko nezavisnih regulatornih tela, organizacija civilnog društva i uglednih umetnika, sve do lekara i novinara“ – poručuju iz fondacije.

Kako se navodi, od početka rada novog saziva, Skupština je preuzela ulogu mašinerije za obračun sa neistomišljenicima.

„U duboko polarizovanom društvu, zatrovanom dugogodišnjim negovanjem agresije u javnom diskursu, strahujemo da bi ovakve poruke iz parlamenta mogle da predstavljaju uvod u direktne fizičke obračune sa neistomišljenicima. Podsećamo poslanike da napade i pretnje nezavisnim novinarima poslednjih meseci beležimo skoro jednom nedeljno“ – navodi se u saopštenju.

Oni su pozvali predstavnički dom na odgovorno ponašanje i držanje dostojno funkcije koju obavlja.

„Svako drugačije ponašanje ne možemo da tumačimo drugačije do svesnog guranja građana Srbije u dalju polarizaciju i sukobe“ – poručila je fondacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari