"Slobodno mi možete osporavati i osnovnu školu": Jelena Trivan reagovala na saznanje CINS-a da Filološki fakultet proverava da li je plagirala doktorat 1foto Medija centar

U potpunosti razumem medije u vlasništvu United grupe koji vode orkestriranu kampanju protiv mene i znam da sam im sada posebno draga meta jer sam direktor Telekoma Srpske, a budući da oni Telekom grupu ne vide kao poslovnog konkurenta, već neprijatelja sa kojim vode rat, ne birajući sredstva, navodi se u pisanoj izjavi generalne direktorke pomenutog preduzeća Jelene Trivan.

Ona je reagovala povodom pisanja Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) da će stručna komisija Filološkog fakulteta u Beogradu ispitivati da li je savetnica premijerke i nekadašnja direktorka Službenog glasnika Jelena Trivan plagirala svoj doktorat.

Kako je istakla u pisanoj izjavi, razume i to da se sa negodovanjem gleda što akcije beleže rast od kada je direktor, uz ogromnu dobit i uvećanje broja korisnika, „dok se njihove firme suočavaju sa problemima“.

„Odgovor na to je ono što ne postoji nigde na svetu – upotreba privatnih medija da se direktor konkurentske firme degradira. Verujem da u Evropskom parlamentu, koji je takođe u međuvremenu postao meta jer ne pristaje na pritiske, nikada nisu čuli za ovaj vid tržišne borbe“, navodi se u pisanoj izjavi.

Dodala je i da na sve ima samo jedno da kaže.

„Pre par godina kada je pokrenuta ova tema ja sam na sudu dokazala da sam nevino optužena. Ali, kako vaša mašinerija ne staje, verovatno ćete napadati svakog dok ne dođete do cilja. Kako ne obavljam akademsku funkciju, slobodno mi možete osporavati i osnovnu školu, a mogu se lično odreći svih zvanja jer moji rezultati i obrazovanje govore za sebe. Tužno je samo što najveći ‘borci za demokratsko društvo’ vode ovako odurne kampanje i ne biraju ni ljude ni sredstva. Ali, takvi ljudi su valjda propagatori vrednosti ‘što gore to bolje’, a ja verovatno ne bih ni danas bila vaša tema da je slučajno Telekom Srpske potonuo. Verujem u istinu, koja je u ovom slučaju spora, ali dostižna i znam da će javnosti biti jasni ciljevi i namere onih koji je osporavaju“, navodi se u pisanoj izjavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari