Prvo skoči, pa reci hop. Prvi protivnik Crvene zvezde u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope najverovatnije će biti Rudar iz Velenja, a po rečima trenera beogradskog kluba Vladimira Petrovića Pižona, sigurno neće biti slab rival kao što se misli. Slovenačka ekipa je u prvom meču prvog kola u Talinu savladala Trans Narvu – 3:0 (1:0) i malo ko veruje da prvak Estonije u Velenju može da napravi preokret.

– Slovenija je bliža od Estonije i zato će sa tog aspekta meč protiv Rudara biti lakši zbog kraćeg putovanja. Fudbaleri se neće umoriti tokom puta koji bi u slučaju odlaska u Estoniju bio mnogo duži. Ali, Rudar je rezultatom protiv Trans Narve pokazao da je izuzetno ozbiljan rival i da protiv njega neće biti nimalo lak meč – priča za Danas trener crveno-belih Vladimir Petrović Pižon.

Trener kluba sa Marakane naglašava da je jedini problem ekipe u tome što tek treba da pronađe formu za narednu sezonu:

– U punom smo jeku priprema. Igrači su umorni od napora. Ali, moraće da izdrže jak tempo do kraja priprema kako bi se kasnije izdržali svi napori tokom dugog prvenstva. Praktično tek danas pažljivo počinjemo da radimo na formi, koju treba da izgradimo do glavnih mečeva u sezoni.

Iako je zadovoljan igračkim kadrom koji mu je trenutno na raspolaganju, Petrović naglašava da „knjiga pojačanja“ još nije zatvorena i da do kraja prelaznog roka nije isključeno da još neko pristigne u crveno-beli tabor:

– Kao i kod svakog tima, rezultat će odrediti vrednost ovih momaka. Lično, imam poverenje da ovi momci koje vodim mogu mnogo. Naravno da je i svaki dobar igrač sa strane dobrodošao. Možda je sa jedne strane i dobro što nije došlo do transfera Dušana Baste, Vladimira Stojkovića i Milana Purovića jer sada ovi momci vide da se na njih najozbiljnije računa. Znaju da će moći da dođu u prvi plan i vidi se da im je to motiv više na treninzima – zaključuje Petrović.

4-4-2 formacija za narednu sezonu

Crvena zvezda je pripreme započela u formaciji 4-4-1-1, sa Igorom Burzanovićem kao polušpicom.

– Uigravaću prvenstveno formaciju sa dva napadača, 4-4-2. Formacija sa jednim napadačem biće rezervna varijanta koju ćemo primenjivati zavisno od stila igre protivnika. Najbitnije je da u svakom trenutku možemo da promenimo formaciju i celokupnu taktiku prilagodimo u toku same utakmice, ako za tim ima potrebe – smatra Petrović.

Remi s Makedoncima

U drugoj kontrolnoj utakmici od odlaska na pripreme u Ivanjicu, Crvena zvezda je remizirala sa šampionom Makedonije, Đorče Petrovim – 1:1 (0:1). Protivnik crveno-belih poveo je u 43. minutu golom Ivanovskog, dok je izjednačujući pogodak postigao Slavko Perović u poslednjim trenucima meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari