Slučaj robnih rezervi: Uhapšen zbog zloupotrebe položaja 1Hapšenje, ilustracija Foto: Pixabay

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je uhapšen V. M. zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za suzbijanje kriminala, u saradnji sa Policijskom upravom Novi Sad, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, u predmetu kontrole skladištara koji lageruju robu Republičkih robnih rezervi, uhapsili su V. M. (1961).

V. M. je, kako se sumnja, kao odgovorno lice u privrednom društvu „Agroomega“ iz Žablja, od 1. januara do 14. aprila 2022. godine, otuđio 7.270 tona merkantilnog kukuruza i 2.393 tone merkantilne pšenice, u vlasništvu Republičke direkcije za robne rezerve, koja mu je bila poverena na skladištenje i čuvanje, dodaje se u saopštenju.

Na taj način on je, kako se sumnja, oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za 353.664.787 dinara, dok je isti iznos prisvojio za sebe.

Osumnjičenom je, prema navodima MUP-a, određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari