Smanjen broj pacijenata na respiratoru u Novom Pazaru 1Novi Pazar Foto: Senko Župljanin

Na kovid odeljenjima, u novopazarskoj Opštoj bolnici, nastavlja se smanjivanje broja pacijenata zaraženih korona virusom.

Prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, prethodnog dana, na lečenju  su bila 22 pacijenta. Novoprimlje nih je 2 iz ovg grada, a kući je otpušteno 7.

Smanjen je i broj obolelih na respiratorima i terapiji kiseonikom. Na respiratore priključeno je troje najteže obolelih i jedan pacijent je na kiseoničkoj terapiji.

Ni prethodni dan nije prošao bez žrtava od posledica zaražavanja ovim virusom. Umrla je još jedna osoba iz Raške. To je 380. žrtva korone u novopazarskoj Opštoj bolnici od početka godine do juče.

Prethodnog meseca, od posledica korona virusa umrlo je 29 osoba iz ovog i okolnih gradova.  Najviše preminulih, ove godine, bilo je 98, među kojima je najviše bilo Novopazaraca.

Juče su evidentirana još 4 novoinficirana pacijenta od 50 testiranih brzim antigenskim testovima. Rezultati za 44 testiranih PCR metodom još nisu poznati

Ponovo je, skoro, ujednačen broj prvih i kontrolnih pregleda u kovid ambulantama Doma zdravlja. Od 101 pregledanog, 50 su  prvi put pregledani jer su imali simptome virusa korona.