Smanjuje se broj aktivno obolelih u Negotinu, Majdanpeku i Boru, preminula tri pacijenta 1Foto; J. B. K.

U Boru i Majdanpeku je ispod stotinu aktivno zaraženih, na kovid odeljenjima negotinske i borske bolnice je 56 hospitalizovanih kovid pacijenata i u svakoj od ove tri lokalne samouprave preminuo je po jedan pacijent od posledica virusne infekcije.

Četvrtina testiranih u protekla dva dana u negotinskoj opštini bila je pozitivna na korona virus.

Novoinficirano je 47 osoba starosti od 12 do 93 godine i na teritoriji opštine Negotin je 264 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

U Zdravstvenom centru Negotin na kovid odeljenjima trenutno je na lečenju 36 pacijenata sa bronhopneumonijom.

U minula dva dana hopitalizovano je sedam pacijenata, osam  otpušteno na kućno lečenje, a jedan pacijent je preminuo, podaci su koje sa saopštio opštinski Štab za vanredne situacije.

Tokom novembra je u Negotinu testirano 2.346, a virus korona potvrđen je kod 665 osoba.

Na tri kovid odeljenja negotinskog Zdravstvenog centra u prošlom mesecu lečeno je 127 pacijenata od kojih je 31 preminuo.

Zbog teže kliničke slike na dalje lečenje u kovid bolnice u Кruševcu i Batajnici upućeno je 18 pacijenata iz negotinske opštine.

U kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek juče je testirano 45 pacijenata, a osam je bilo kovid pozitivno, saznaje Danas u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Broj aktivno zaraženih pao je na 52, pri čemu 30 njih nije primilo nijednu dozu vakcine protiv korona virusa.

U kovid bolnicama van Majdanpeka hospitalizovano je 11 pacijenata iz Majdanpeka.

Juče je od posledica virusne infekcije preminuo još jedan oboleli, deseta žrtva korone u novembru.

Tokom novembra je prema podacima nadležnih u Domu zdravlja evidentirano 205 novih slučajeva zaražavanja, a 19 pacijenata lečeno u kovid bolnicama tercijarnog nivoa.

Gradski Štab za vanredne situacije u Boru saopštio je da su korona virusom inficirane još 23 osobe i da je jedan pacijent preminuo od posledica virusa.

U borskoj Opštoj bolnici hospitalizovano je 20 bolesnika, tri puta manje nego početkom novembra kada se od kovid infekcije lečilo 59 obolelih.

Značajno je smanjen i broj aktivno pozitivnih, trenutno ih je  na teritoriji grada 73, a pre mesec dana, 1. novembra bilo ih je 498.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari