Vučić odgovorio da li se sprema smena Vulina sa čela BIA 1Foto: Printscreen/Pink TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom gostovanja na Pinku osvrnuo se na pitanje odlaska Aleksandra Vulina sa mesta šefa BIA, o čemu je Danas ranije pisao.

Na pitanje voditeljke da li pisanja imaju uporišta, Vučić je kazao da nemaju.

„Biće smenjen kao što neće biti postavljen. Produžili su mu život. Možda sam i planirao da ga smenjujem, a sad ne mogu da ga smenim. O Marku Đuriću nisam nikad ni razmišljao. Izmišljaju, ili je bio neko od njih u nekoj ambasadi na kanabetu pa dobili naređenje da moraju mene da ruše, pa kao desiće se to i to“, rekao je predsednik.

Komentarišući Vulinovo prisustvo događaju na kom je učestvovala američka ambasada, kazao je da je Vulin dobio poziv i otišao.

„Šta da radite. Dobio poziv i pojavio se, ne ide bez poziva“, dodao je Vučić.

Naime, prema navodima našeg izvora iz vrha vlasti, novi direktor će biti neko iz redova SNS-a, dok će njegov zamenik biti iz redova socijalista.

Ova funkcija je, inače, do sada bila upražnjena jer je Vulin radio bez zamenika. Tačan datum imenovanja još nije poznat, ali će biti uskoro, poručuje naš izvor.

Aleksandar Vulin se nije skoro pojavljivao u javnosti, a u društvenim krugovima se uveliko priča da će na njegovo mesto u Bezbednosno-informativnoj agenciji doći Marko Đurić, trenutni ambasador Srbije u SAD.

Vulin je na čelo BIA stupio 2. decembra prošle godine, svečanom primopredajom dužnosti između njega i ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, čime su faktički zamenili pozicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari