Predsednik Skupštine opštine Novi Bečej Matija Kovač, zamenik predsednika opštine Dobrivoje Abramović i direktor Javnog preduzeća Direkcija za planiranje, izgradnju, uređenje i zaštitu životne sredine Ivan Bošnjak, svi iz Demokratske stranke, smenjeni su sa funkcija tajnim glasanjem na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta. Do razrešenja trojice funkcionera došlo je na zahtev 11 odbornika Liberalno-demokratske partije, koja sa DS čini vladajuću koaliciju u novobečejskoj opštini.

– Na te funkcije dolaze novi, mladi ljudi koji hoće da pomognu našem gradu i koji žele da se Novi Bečej razvija. Za nama treba da ostane sve ono što je do sada rađeno, potrebne su nove ideje – izjavio je Milivoj Vrebalov, predsednik opštine Novi Bečej.

Za novog direktora Direkcije imenovan je Zoltan Guljaš, dok je izbor predsednika Skupštine opštine i zamenika predsednika opštine odložen za narednu sednicu. Zahtev za smenu opštinskih funkcionera podržalo je i devet opozicionih odbornika SRS. Kako je obrazloženo u zahtevu za smenu, trojica funkcionera izgubili su poverenje svoje partije, o čemu govori i podatak da je 21. oktobra ove godine raspušten Opštinski odbor DS u Novom Bečeju. Od ukupno 31 odbornika, sednici je prisustvovalo njih 29. Glasačke listiće preuzela su 24 odbornika, a za razrešenje trojice funkcionera glasalo je njih 22.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari