Smenjeno 11 direktora bolnica

Ostavite komentar


  1. A sad podnesi ostavku sto nisi ni jednom sproveo ovakav strucni nadzor iako je o bila zakonska obaveza Ministarstva zdravlja. Procitaj

  2. Kaže se „riba sa glave smrdi sa sa repa se čisti „. Da li je radjen zdravstveni nadzor i na klinici gde je nesrećno dete nastradalo ? Da li je sve uradjeno po precedurama za stanje gasne gangrene ili je se išlo po slobodnoj proceni ? Da li je predložena barokomora za to stanje odobrena u ovoj fazi bolesti, baš toj ustanovi kao tehnologija i postoji li za to dokument, „uvodjenje novih tehnologija“ ?

    Da li postoje terapijske smernice za to stanje, dokle se sa njima stiglo ? Gde je odgovornost Medicinskog fakulteta ? Da li je dete bilo redovno vakcinisano ili ne ? Kako je to evidentirano i postoji li i još nečija odgovornost ?

    Zašto doktore na specijalizaciji u Srbiji plaća matična ustanova a ne mesto gde specijaliziraju ? Da mogu da beže sa klinike i da ne rade jer smetaju. Da li urade stvarno sve veštine za vreme obrazovanja ? Kada će se uvesti ozbiljan državni ispit u Srbiji a ne onaj koji se sprema nedelju dana i formalan je. Da li su ti isti profesori učili te lekare u unutrašnjosti Srbije ? Naravno, ali ako ih mogu naći jer oni su na „kongresima“ i u svojim privatnim ordinacijama. Da li dele platu na fakultetu i na klinici ili ne ? Zašto se ćuti i odakle toliko nepotizma i istih prezimena u tercijarnim ustanovama.

    Beogradski univerzitet na Šangajskoj listi. Da, fizika i matematika a ne medicina. Proverite. Ima li doktora u SANU bez istraživačkog autorskog rada ? Proverite. Eksperti. Mnogo pitanja i nespremnosti da se sistem popravlja odozgo. Bacanje prašine u oči i ništa više.

  3. Kakav dobar povod da se uz aminovanje izbezumljene javnosti nameste SVOJI kadrovi u izboru ministra licno. Zar nije ova Vlada uoci izbora donela ZAKON po kome se direktori biraju konkursom? Ko je ovom nekompetentnom ministru dao odresene ruke da ON imenuje direktore bolnica? Zakon se PONOVO krsi, i opet nikom nista!

  4. Da li je,.
    gospodin Lončar , tek neki dan saznao koje na čelu bolnice u Aranđelovcu (slučajno Lončar je iz Aranđelovca) O stručnosti, kompetentnosti i kvalitetu njega kao čoveka, treba da pitate pacijente bolnice abogami i građane Aranđelovca, ako je to bio kriterijum ,svaka čast. No, kako je politika prisutna usvim sferama naših života, plašim se daje iovde umešala svoje prste ,naime smenjeni direktor pripadao je stranci, koja u Vučićevoj koaliciji ima beznačajnu ulogo, sl. ulozi statiste..Ministar če pokazati svoje dobre namere, ukoliko se za nove direktore raspiše konkurs,pa bar na taj način ostavi privid poštovanja procedure.Izvinjavam se zbog forme, ovog teksta.

  5. Nacija obožava ““““kratke rezove““““ koji skoro ničemu ne služe sem da partije instaliraju svoje ljude.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.