Istraživanje: Više od polovine ispitanika bi glasalo za pristupanje EU

Ostavite komentar

  1. Moze li neko da mi objasni inflaciju ovakvih ad hoc anketa sa istom temom, sprovedenih od nepoznatih i samozvanih agencija, na minimalnom uzorku, sa dvosmislenim pitanjima koja uvek rezultiraju jednosmernim zaključcima. Uz svo dužno poštovanje, sve ovo liči na igrariju po metodima i na podlost po ciljevima, koji su svakako i pre svega medijska podrska ciljevima određenih interesnih grupa, pre svega, onoj najjacoj, kompradorskoj grupi, čiji je cilj da nam poklone raznobojne staklene, političke đinđuve i ogledalca, a radi promene svesti i maskiranja te besplatne poluge upravljanja koju predstavlja lažna, never ending priča o ulasku u zemaljski raj EU, priča koja ni po kojem osnovu ne predstavlja realnu i ostvarivu mogućnost usled tragičnih događaja koje pritišću EU, kao što su ekonomija, migracije, siromaštvo, gramzivost, neokolonijalizam, usled stanja svesti njenih građana u smislu xenofobije, i nepremostivih razlika sa zemljama kandidatima.
    Stoga, ovakve ankete deluju otrcano, jadno, tendenciozno i suvisno, jer zamagljuju realnost, postajuci neka vrsta političkog opijata, čiji nas iskusni dealeri pozivaju na njegovo svaki put sve veće konzumiranje, sa ciljem stvaranja psihofizičke zavisnosti od virtualnog neuhvatljivog i nedefinisanog, a besplatnog obećanja.

  2. Чисто рекламна пропаганда. После изјаве ЕУ да сигурно неможемо у ту њихову ЕУ ниједан СРБИН не би прихватио да некога моли да му се прикључи и то у времену кад је евидентно да се та ЕУ распада. Ова реклама има за циљ да оправда картел на власти и њихове све промашаје везане за ту њихову ЕУ. Нас 7 седимо и ниједна није за ту ЕУ. Анкета се ради са доказима којих овде очигледно НЕМА.

  3. A koliki bi taj procenat bio ako se na vasem ‘Referendumu’ srpsko clanstvo u EU uslovi clanstvom (i priznanjem) Siptarske kvazidrzave na okupiranom Jugu Srbije?!

  4. Molim vas, vi stajete u red „iskrenih“ izveštača poput Alo ili Informer. Ne znam gde radite ankete, ali to nema veze sa istinom. Evo, na primer, po mom istraživanju među mojim sugrađanima, 85% ispitanika ne želi da čuje za ulazak Srbije u EU, 5% bi odmah pristalo, a 10% me pitalo šta je to EU.

Ostavite komentar

Društvo

Naslovna strana

4. februar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.