Snimak hapšenja Mentusa demantuje navode premijerke

Ostavite komentar


  1. Doneti zakon da policajci na protestima moraju imati jasno vidljive brojeve na leđima ,kao fudbaleri da se jasno mogu videti i sa 50 metara.To je običaj svuda u svetu jer tako može da se kazni policajac koji prekorači ovlašćenje.

    1. A šta da radimo sa policijskim provokatorima u civilu (OPA – odeljenje za posebne akcije)? Da li će i oni morati da nose brojeve?

      1. Oni da izdaju vizit karte na kojima pise Aleksa Zunic – sreski spijun.

    2. Moramo svi da se upitamo, kako smo kao društvo došli u ovu situaciju.
      Da jedan čovek odlučuje o svemu.
      Taj čovek kada bi pisao CV za posao, to bi izgledalo ovako.
      Moje radno iskustvo je :
      Bio sam navijač – huligan.
      Bio sam potrčko Vojislava Šešelja.
      Bio sam ministar informisanja kod Miloševića i u to vreme sam otkupio stan za sitne pare, dok je Srbija bombardovana.
      Bio sam ratni huškač.
      Bio sam fašista, zalagao sam se 100 muslimana, za jednog Srbina.
      Bio sam ….

  2. Po toj logici bi sud mogao da osudi bilo kog gradjanina pa npr. i gradjanku Anu Brnabić pri ulasku u Dom Narodne skupštine.

    1. A ko će da osudi one huligane koji su bacali kamenice i cigle na policajce koji su samo stajali?
      Verovatno po vama oni to i nisu radili,a policajci su krenuli na njih ničim izazvani?!!
      Pa i ja sam gledala prenos,ali će mi neko od vas sigurno reći da sam gledala foto montažu,pošto sam gledala prenos na Pinku, jer nemam N1…

  3. Ceo državni aparat laže kao predsednik. Još malo pa nećemo imati samo jednog minhauzena, nego desetine hiljada.

    1. За мене су сви полицајци који туку оне који им не пружају отпор,обична гов.а и џукеле,па нек ми тамо неки смрад од судије слободно одреди казну,а кад изађем имам пуно право на освету,и онако сам при крају живота,па ком опанци ком обојци како се каже у Шумадији.

  4. pO NAVODIMA IZ PRESUDE VIDIMO DA JE SVE OSTALO ISTO U PREKRŠAJIMA OD SLOBINIH VREMENA. SUDIJE PODANICI I KUKAVICE. SUDJENJE PO ČLANU 305 MISLIM JE I ONDA BILO PROTIVUSTAVNO. DŽABA TO ŠTO JE TO SADA PREKRŠAJNI SUD A ONDA BIO DEO UPRAVE.DANAS SU VAM POVERENISI SUDIJE KOJI SU SUDILI AV ZAKON O INFORMISANJU.

  5. Molim da se u knjigu upise ime sudije koji bez ikakve analize radi po nalogu baraba iz SNS-a i isti po oslobodjenju bude trajno izbacen s posla.

  6. Ja sam sokirana da je psovanje policajca krivicno delo, pa makar i prekrsaj. Bila sam pod dojmom da je vreme „verbalnog delikta“ iza nas…

    1. Psovanje bilo koga jeste prekršaj, ali osuditi nekoga bez materijalnih dokaza (video ili audio zapis), bez svedoka (svedočili su samo strane u postupku, policajac i Mentus) i samo na osnovu iskaza pripadnika policije koja je i pisala tužbu (prijavu) je princip KADIJA TE TUŽI, KADIJA TI SUDI. Čitavo svedočenje policajca se svodi na „psovao nam je majku“, a odbrana Mentusa na „nisam vam psovao majku“ i to je sve čime je sudija raspolagao i za njega dovoljno da čoveka pošalje na robiju? Ne znam kakav to um može da napiše da jedan ugledni mladi doktor nauka koji mrava u životu nije zgazio laže i da veruje polupismenom batinašu (svaka čast onima u policiji koji časno obavqaju posao) zato što, po njemu „kao ovlašćeno službeno lice nema razloga da neosnovano tereti okrivljenog“ Ako je reč policajca svetinja koja se ne dovodi u sumnju čemu uopšte suđenja?

  7. Psihološki profil policajaca se radi na godišnjem nivou. Na žalost, u Srbiji se dovede „lekar“ koji samo potpiše papire. Inače je većina njih neobrazovana za taj posao, plus ekipa iz devedesetih iz Krajine, Bosne, Hrvatske, što su stradali tamo, došli ovde i obukli uniforme i udri. Ista ta ekipa i sad mlati, samo što ovi nisu bežali, nego ovde dobiju dobru lovu da mlate ljude. Plus, policija po default – u laže, tako da…

Ostavite komentar


Društvo

Novinar Tajmsa: Svedokinja sa mesta zločina prepoznala Ulemeka na fotografiji 10

Novinar Tajmsa: Svedokinja sa mesta zločina prepoznala Ulemeka na fotografiji

List Tajms objavio je tekst koji Milorada Ulemeka Legiju dovodi u vezu sa ubistvom britanske novinarke Džil Dando 26. aprila 1999. godine ispred njene kuće u Londonu. Jedna žena, svedok, koja se zatekla u blizini mesta zločina i videla muškarca koji beži, izjavila je da je prepoznala Legiju na fotografiji, rekao je za N1 Dejvid Braun, novinar Tajmsa.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.