Sombor: Najavljena izgradnja parkinga u Prokupcu i na Staparskom putu 1Sombor, foto: sombor.rs

Gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, najavio je da se nakon rušenja, na ovom mestu planira početak izgradnje novog parkinga, koji će uveliko rešiti problem parking mesta u Somboru.

„Za nekih mesec dana očekujemo završetak ovih radova. Uporedo se radi urbanistički projekat, kao i projektno-tehnička dokumentacija za parkiralište na ovom mestu. Ono što je bitno, da će projekat sadržati dve faze. Tokom ove godine očekujemo završetak urbanističkog projekta i početak radova na prvoj fazi, koja podrazumeva kompletnu izgradnju parking mesta“ izjavio je Ratković.

Kako navodi portal SoInfo, gradonačelnik nije naveo ko izvodi ovo rušenje i po kojoj ceni, ali ni koliko će javnog novca biti izdvojeno za investicije u nova parkirališta, koja će se finansirati iz budžeta Grada Sombora.

„Inače, izgradnja parkirališta Prokupac nije među izlistanim javnim nabavkama za 2022. godinu. Vredi dodati da je još početkom 2017. godine Jorgas doo predstavilo animaciju idejnog rešenja vanuličnog parkirališta Prokupac Sombor. Nepoznanica je da li će ona služiti kao model pri formiranju konačnog projekta“, navodi se.

Gradonačelnik je prilikom obilaska radova izjavio i da se u tekućoj godini, uz parking u Prokupcu, planira i početak radova na parkinzima u okviru Staparskog puta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari