SPC: Grčko priznavanje Ukrajinske crkve korak ka raskolu pravoslavlja

Ostavite komentar


  1. E ja kao građanin ove zemlje sam strašno potresen zbog toga. Neću moći noćas da spavam od tolike brige za popove.

  2. Od kada je to irinej bački prvi čovek spc i njegov stav je stav spca? Da li je to u spcu pobedila i konačno se pokazala u javnosti livemerno kao jedina istinomišljenska, uz koleno bratske sovjetske pravoslavne crkve u moskvi, struja koja vedri i oblači odnosno zavađa istočnopravoslavni svet? Nek nam je dragi bog u pomoći!

    1. Ako pođemo od činjenice da je religija najveća prevara „uvaljena “ ljudskom rodu, i da globalno, zbog veće posvećenosti ljudi broj vernika svuda u svetu opada, zašto je ovo uopšte bitno, i zašto bi se većina neverujucih uvlačila u svađe zaostale manjine?

  3. Ljudi, manite se zaostalih verskih gluposti jer sve verske frakcije samo donose zaostalost, mržnju prema dugima, ratove i bedu. Gledajte budučnost i prosperitet. Versko ubeđenje neka bude lično izbor i stvar pojedinca poštovana od svih drugih i to je to.

  4. Deo SPC predvodjen patrijarhom, je resio da nadmasi Milosevica prema steti koju cine sopstvenom narodu.

  5. A gde ćete vi u tom “ raskolu“? Pod skute KGB RPC ?

    Džaba ste slavili 8 vekova, integriteta imate koliko.i svaka gubernija.

  6. Polako, netreba prenagljivati. Religija i vera u Boga je jedna stvar a politika druga. Jedna drugu iskljucuje iz egzistencije. Ja koja zivim u inostranstvu znam da je raskol Srpske crkve nas kostao milione dolara. Advokati su grdne pare zaradili na nasoj glupoci….i sta sad? Opet smo zajedno. Pametnije je mirno razgovarati i doci do nekakvog kompromisa pre nego sto pocnemo da se cepamo. To zapad i zeli….da razbuca pravoslavnu religiju. Zavadi pa vladaj. To je njihov moto.

  7. Zar neko stvarno misli da drzava od 40 mil. stanovnika, ne moze da Ima nezavisnost svoje crkve. Da je srece pa svi da priznaju ukrajinsku crkvu. Ne razumem od kada se stav jednog vladike( Irineja) uzima ozbiljno, dok stav drugog ( Maksima) za izdajnicki. Kakva drzava takva I crkva…

  8. Znači sada smo u „ratu“ i sa „pravoslavnom braćom Grcima“. Svi nas mrze? Ni Grčka pravoslavna crkva više nije legitimna, valjda su ok. samo srpska i ruska?

  9. Samo deo Srba odobrava aneksiju Krima „pravoslavne braće“ Rusa,većinski deo demkratskih društava osuđuje diktatora Putina!-Grci su hrabro rekli putinovskoj Rusiji -Njet!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.