SPC nastavlja spor sa vladom u Podgorici

Majski Sabor SPC završio se izborom vladike Joanikija za mitropolita na Cetinju

Ostavite komentar


  1. Mislim da spor SPC sa vladom Crne Gore ne postoji više izborom dvojca Joanikije-Metodije. Sve ostalo će ići svojim tokom.Temeljni zakon ne bi bulo dobro da se potpisao u Beogradu jer bi to izazvalo još veći bes komitsko-DPS-ovske ganiture. Takođe mislim da bi bilo bolje da zakon potpiše budući mitropolit kao najviši crkveni čin u Crnoj Gori.On nije samo mitropolit nego i arhiepiskop dakle vrlo visoki čin.Potpisivanje sa Patrijarhom bi bio samo problem za one koji našu SPC u CG gledaju kao „srbijansku crkvu“ u Crnoj Gori.Treba biti mudar i praktičan i pridobiti što više Crnogoraca koji poštuju SPC kao jedinu kanonsku crkvu svih pravoslavnih u CG.

  2. Od početka je vladika Joanikije bio jedini kandidat za mitropolita, podržan i od strane Njegove Svetosti Patrijarha Porfirija.
    SPC i Patrijarh Porfirije nisu nikakva „produžena ruka“ režima u Beogradu, nego se bore za status Crkve u Crnoj Gori. Vlast u Podgorici je dužna da bez odlaganja potpiše temeljni ugovor, jer je to prvi i osnovni razlog zbog kojeg je premijer Krivokapić uopšte dobio podršku SPC za izbore 2020. godine.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.