Eparhija bačka: TV N1 nije imala akreditaciju 1Foto: Pixabay/Engin_Akyurt

Eparhija bačka saopštila je da su danas članovi televizijske ekipe TV N1, pre početka pomena žrtvama zloglasne Racije u Svetobogojavljenskoj crkvi u Srbobranu, „pokušali da samovlasno uđu u hram i rade šta im se prohte, u okviru njihove trajne hajke protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC)“.

„I pored pristojnih molbi službenog lica eparhije bačke da poštuju svetinju hrama i molitve žrtvama fašizma, da ugase kamere i ne zloupotrebljavaju razgovor, ekipa Televizije N1 to nije učinila“, navedeno je u saopštenju, koje je prenela Informativna služba SPC.

Eparhija bačka je naveda da se nada da će „Televizija N1, kao i njene podružne medijske ustanove, promeniti dosadašnji neprimereni način rada i prethodno pribaviti potrebne dozvole ili akreditacije za obaveštavanje o događajima u organizaciji SPC, kao što to svakodnevno čine kad izveštavaju iz drugih ustanova i ulaze sa kamerama u prostorije tih ustanova“.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) pozvalo je danas predstavnike SPC u eparhiji Bačkoj, ali i u celoj zemlji, da omoguće svim novinarima izveštavanje sa događaja od javnog interesa.

Kako je NDNV saopštilo „televiziji N1 nije bio dozvoljen ulaz u portu, a sekretar Eparhije Bačke Vladan Simić je na pitanje zašto ekipa nije mogla da uđe u dvorište crkve rekao ‘zato što se samo vi ponašate na način na koji se ponašate'“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari