Specijalno tužilaštvo Kosova: Na pet lokacija oduzeti materijalni dokazi o sukobu u Banjskoj 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ)

Specijalno tužilaštvo Kosova je saopštilo da je policija, po nalogu Suda, i u saradnji sa misijama Euleks i Kfor, na pet mesta danas oduzela „određene materijalne dokaze“, u vezi, kako je navelo, s „terorističkim napadom“ u nedelju ujutro u selu Banjska.

Tužilaštvo je saopštilo da je jutrošnja akcija sprovedena na osnovu naredbe za pretres imovine osumnjičenih M.R. i V.R.

Naveeno je da su oduzeta dva „mercedesa“, 4,84 kilograma srebra, dva motocikla, jedan čamac-brod, sedam „DVR“ uređaja, dve neprobojne ploče, tri noža, dva rutera, pet ketriža, jedan dron, pet „USB“ uređaja, GoPro i video kamera s karticama, optička meta, sprej i sedam mobilnih telefona.

Specijalno tužilaštvo Kosova je saopštilo i će sudu podneti zahtev za izricanje zabrane prilaska određenim nekretninama, „uključujući vilu pored jezera Gazivode, koja je u vlasništvu Milana Radoičića“.

Istaklo je da će policija Kosova nastaviti rad za, kako je navelo, očuvanje ustavnog poretka i osiguranje bezbednosti svih građana, bez obzira na nacionalnost ili poreklo.

Kosovska policija, kako je saopšteno, „zahvalila je građanima na ukazanom poverenju i saradnji u cilju poboljšanja javne bezbednosti i sprečavanja kriminalnih aktivnosti u tom delu Kosova“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari