Na obalama Tise, kraj Novog Bečeja, ovih dana je živo jer je počela tradicionalna manifestacija Velikogospojinski dani, a otvaranje je obeležila smotra paradnih zaprega. Nakon velike litije do manastira na Tisi i Velikogospojinskog bdenija, koje je služio njegovo preosveštenstvo vladika banatski Nikanor, Goran Petković, pomoćnik ministra za regionalni razvoj i ekonomiju zadužen za turizam, i predsednik Organizacionog odbora Velikogospojinskih dana zvanično je otvorio manifestaciju.

Petković je rekao da u Srbiji ima više od 700 različitih manifestacija i festivala, ali da su Velikogospojinski dani jedinstveni jer spajaju tradiciju, dobru zabavu i dobro uživanje. Milivoj Vrebalov, predsednik Opštine Novi Bečej je svima poželeo dobar provod i da na Velikogospojinskim danima steknu nove prijatelje. Naročitu dobrodošlicu je uputio onima koji su prvi put u Novom Bečeju i posavetovao ih da probaju vino krokan, riblju čorbu i popiju malo tiske vode, podsećajući prisutne na verovanje da se onaj ko je jednom okusi, uvek vraća u Novi Bečej.

Pred više od 20.000 ljudi održan je centralni događaj prvog dana, veliki koncert Harisa Džinovića. Drugog dana manifestacije održano je takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Velikogospojinski kotlić“ kao i takmičnje tamburaških bandi. Večeras će publiku zabavljati Neno Belan, Film, Kiki Lesandrić, YU grupa, a njihovom nastupu prethodi veliki skup bajkera. Velikogospojinski dani će se završiti u nedelju, 30. avgusta, kada nastupa Vlado Georgiev. Najveći deo sredstava obezbeđen je od sponzora, a prihod je namenjen finansiranje projekta adaptacije dvorca Heterlendi u Bočaru za potrebe dece sa posebnim potrebama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari