Sporni Vuk Karadžić, Stefan Nemanja, Desanka Maksimović i J.J. Zmaj

Sva preimenovanja novopazarskih osnovnih škola

Ostavite komentar


  1. BNV bi trebalo da shavti da nije bitno ime skole vec nastava koja se u toj skoli odrzava i sa kakvim znanjem ce deca iz nje izaci. Cinjenica da se zamlacuju nebulozama govori o tome da li i koliko brinu o bosnjackoj manjini u Srbiji.

    1. Ala ste Vi naivni gospodine?! Šta je cilj ovim „progresivnim“ težnjama BNV? Pa isto ono što je bio cilj i albanskim separatistima. Prvo se promene imena, onda se menjaju ljudi i dalje do momenta kada će država morati da reaguje. Sve srpske vlasti od 1945 godine, zaključno sa ovima danas, nemaju u sebi ni „zrnce“ nacionalne ili državničke svesti. Oni su tu zbog sebe i svoje partije. Država treba da služi njima, da ostvare neke svoje ciljeve a ne oni državi. Tako razmišlja 90% srpskih prošpalica, bez obzira da li su u vlasti ili opoziciji. BNV je svestan da je društvo na vlasti zapalo u neku samodestrukciju, koje još uvek nije svesno, i da nije sposobno da reaguje na očita kršenja Ustava i zakona od pojedinih političara, koji su se otrgli svakoj kontroli. Sve to sada izgleda smešno i neozbiljno, ali će se uskoro pokazati mnogo ozbiljnije nego što je bilo ko očekivao. Zar Vi zaista mislite da je BNV, kao i većinu gradjana Raške oblasti briga sa kakvim će znanjem iz škole izaći njihova deca?! Najvažnije je da im usade mržnju i animozitete prema svemu što podseća na Srbe i Srbiju. Zar su Vam horizonti zaista toliko nismo?!

  2. Opet prazne provokacije bošnjačkih lidera. Bilo bi dobro izboriti se za još novih škola koje će između ostalog nositi imena i muslimanskih velikana a ne menjati imena starim školama.

  3. Smešno je po čisto nacionalnom obrascu davati imena školama, Vuk Karadžić kao reformator jezika zadužio je i bošnjake podjednako kao i srbe, a o državotvornosti Stefana Nemanje,koji je uzgred i rodjen u tom kraju,ne treba ni raspravljati.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.