Takmičenja na novim peščanim terenima za odbojku, fudbal i rukomet pored Tise u Novom Bečeju okupila su 174 učesnika. Pored novobečejskih ekipa, takmičenjima su se odazvale ekipe iz Inđije i Kikinde, a najmasovnije je bilo učešće dečaka i devojčica novobečejskih osnovnih škola na poligonu spretnosti. Za ljubitelje pecanja organizovan je Pecaroški vikend, uz obalu Tise, Kanala Dunav – Tisa – Dunav i na obalama Bisernog ostrva, a celodnevna zabava na pesku završena je ribljim specijalitetima koje su pripremili tiski alasi.

– Mislimo da je ovo jedan od projekata koji bi trebalo da u narednom periodu promoviše sport na obalama reka i jezera i da iskoristimo taj resurs kao mogućnost za bavljenje sportskim aktivnostima. Moram da kažem da je u Novom Bečeju upravo najveći benefit to što je lokalna samouprava veoma dobro prepoznala ovaj projekat, a u tome u prilog govore i ova dva prelepa terena za odbojku i fudbal na pesku – kaže Branko Vujović, pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

Takmičenja na pesku su organizovana u okviru projekta „Unapredimo sport u Vojvodini“ – Uključi se u igru na obalama reka i jezera, a organizatori su Savez sport za sve Vojvodine, Povereništvo Saveza samostalnog sindikata i lokalna samouprava Novi Bečej. Nosilac projekta je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu. Pored Novog Bečeja, takmičenja na obali reke su održana i u Adi, Beloj Crkvi i Sremskoj Mitrovici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari