Iako je broj parking mesta na ulicama u centru Požarevca ne zadovoljava potrebe sugrađana za parkiranjem, kapacitet na zatvorenim parkiralištima nije u potpunosti iskorišćen pa će uskoro uslediti nove mere u cilju smanjenja broja nepropisanog parkiranja vozila, rečeno je na konferenciji koja je održana u prostorijama „Parking servisa“.

-Grad ima veliki broj vozila i u samom centru nema dovoljan broj parking mesta na ulicama, dok kapaciteti na zatvorenim parkinzima nisu maksimalno popunjeni, kaže direkotrka JKP „Parking servisa“, Verica Savić.

Takva je situacija u Sinđelićevoj ulici, na parkingu CZK i kod Načelstva, dok su parkirališta kod hotela „Dunav“ i pijace „Krug“, obično popunjena. Savić je ovim putem apelovala na građane da se propisno parkiraju, kako ne bi ugrozili bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju.

U poslednje vreme, ovo preduzeće ima veliki broj pritužbi prilikom parkiranja vozila kod Medicine rada, zbog nedavno izgrađenih stambenih objekata. Kazne za nesavesne vozače su velike, jer „Parking servis“ naplaćuje naknadu prema težini vozila, dok Saobraćajna policija naplaćuje kaznu za nepropisano parkiranje. Kako bi smanjili broj nepropisno parkiranih vozila u urbanom delu grada, ovo preduzeće će u kordinaciji sa Saobraćajnom policijom u narednom period uraditi informativni letak, i na taj način pokušati da utiče na svest ljudi kako bi uvažili potrebe i drugih učesnika.

Goran Vasić, samostalni policijski inspektor, izneo je podatak da je u 2014. godini u saradnji sa radnicima Parking servisa izdato: 1 386 rešenja za uklanjanje nepropisno parkiranih vozila, 521 rešenje za vozila koja su parkirana protivnom saobraćajnom znaku, 865 rešenja za ostale vrste nepropisanog parkiranja, 6 žalbi na rešenja je uloženo, 5 je odbačeno a jedna je potvrđena, 860 vozila je odneo pauk, dok je 209 pokušaja bilo, a sačinjeno 1 187 prekšajnih naloga.

-U ovoj godini pripadnici Saobraćajne policije će pojačati svoje aktivnosti. Naime, centar grada će i dalje ostati prioritet, ali će biti obuhvaćen i širi centar sa akcentom na ulice: Čede Vasovića, Zelengorska, Partizanska, Kosovska, 27. Aprila i Bratstva i jedinstva, zbog učestalih prijava nepropisnog parkiranja. Kazna je fiksna i ona iznosi 5 hiljada dinara, odnosno 2 500 dinara ako se plaćanje izvrši u roku od osam dana, rekao je Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari