Jedina opština u Borskom okrugu u kojoj će se 24. aprila birati novi saziv opštinske skupštine je Kladovo, budući da su u preostale tri – Boru, Negotinu i Majdanpeku 2014. godine održani vanredni lokalni izbori. Kladovljani sa pravom glasa će krajem idućeg meseca, po svemu sudeći, na glasačkom listiću pod brojem 1. imati listu koalicije oko SNS „Aleksandar Vučić Srbija pobeđuje“ koju čine SNS, SDPS Rasima LJajića i PUPS.

p { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; }p.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }p.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }p.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }a:link { }

 Naprednjaci su opštinskoj Izbornoj komisiji prvi predali listu sa imenima 28 kandidata za odbornike u novom sazivu SO Kladovo, koju je potpisima podržalo 1.156 građana. Prvi na listi je dr Borislav Petrović, direktor ZC Kladovo.

Kladovski socijalisti prikupljaju potpise, saznaje Danas od Radovana Arežine, prvog čoveka SPS u Kladovu.

– Socijalisti na lokalne izbore u Kladovu idu sami, jer ovde nema aktivnog odbora Jedinstvene Srbije, ali nam njihovi članovi i simpatizeri pomažu. U Kladovu će ovo biti referendumski izbori, jer je na jednoj strani SNS sa partnerima, a na drugoj SPS, kaže Arežina, dodajući da će lista kandidata za odbornike biti predata ovih dana i da očekuje da će kao i za parlamentarne i na lokalnim izborima u Kladovu lista SPS biti pod brojem 3.

Od predsednika OO DS Kladovo, LJubomira Šujeranovića, saznali smo da će demokrate takođe nastupiti samostalno na predstojećim lokalnim izborima. Nezvanično saznajemo da je deo nekadašnje SDS Borisa Tadića prešao u tabor SDPS LJajića, i da su pojedini kandidovani za odbornike na koalicionoj listi naprednjaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari