Srbija 12. u Evropi i 16. u svetu po broju novoobolelih od kovida

Današnji podaci sa sajta WorldMeters

Ostavite komentar


    1. Vlast u Srbiji likvidira ovo malo naroda sto je ostalo, strasno je zamisliti sta ce se sve desiti za narednih 6 meseci, ogromna katastrofa a vlast bleji li bleji…

  1. Bitno je da ono najgore stavite u naslov. Ko će još da čita ono pozitivno u svemu pisano sitnim slovima.

    1. Ne vidim ni jednu pozitivnu stvar u ovom tekstu. Necete valjda i vi reci da smo „najbolji“ u tako necemu kao sto je broj smrtnih slucajeva.

    2. Stani ti brate pred ogledalo i divi se sebi koliko si lep! Slicno tvom av! Mani se citanja „sitnih slova“, nije to za tebe.

    1. Niste objvljivli podatke kada smo pre neki dan bili medju najmanje zaraenih a sada ste pojurili da objavite.

  2. Zasto se prazni hotelski kapaciteti ne koriste za lakse i srednje teske pacijente obolele od kovoda. Desetine hiljada kreveta stoji prazno, kuhinje u hotelima stoje. Bolje da drzava placa hotelima tu uslugu nego da umiru ljudi ispred punih bolnica. Hitmo spojiti penzionisane lekare i nezaposlene lekare i studente koji to zele. Mi ne shvatamo da je ovo rat i da se tako moramo organizovati. Vojska bi trebalo da uzme stvar u svoje ruke, nije rat nesto sto treba da vodi politicka partija.

    1. Zaposlili su neke al su brzo pobrgli jer su bili robovi raznih šefova u kovid centru.Radili su fizičkebposlove tipa čišćenja.U Hrvatskoj takve osobe koje se prime nemaju šefa,imaju kompjuter i kontaktiraju osobe koje su imale kontakte sa zaraženim.

    1. Guevara@
      Posle danasnjeg predizbornog skupa ,nas. sef ,ce se pobrinuti da budemo najbolji.
      Kona ceka jos medalja ,i dubok naklon nalogodavcu.

    2. A ko kaže da nismo prvi. Za početak po zagađenju vazduha a sledi lobotomija i hipnoza mase.

    3. Vlast u Srbiji likvidira ovo malo naroda sto je ostalo, strasno je zamisliti sta ce se sve desiti za narednih 6 meseci, ogromna katastrofa a vlast bleji li bleji…

  3. Problem za statistike na milion stanovnika je što WorldMeter računa da Srbija ima 9 miliona stanovnika, a podaci o zaraženima/umrlima sa Kosova ne ulaze u statistiku.

    1. To je tacno sto kazes. Ali, to nam cak ide u prilog jer se sve racuna na 8,7 miliona stanovnika umesto na 7 miliona. Na 7 miliona rezultati bi bili jos 24% gori, crnji, porazniji!

    2. Kada bi racunali sa stvarnim brojem stanovnika, bilo bi jos gore. A tek kada bi testirali ljude pcr testom, ihaaaaj.

  4. Da li će u Srbiji neko da odgovara, za ovoliki broj mrtvih od Covida 19. Ili će biti pojeo Vuk magarca

    1. Po broju testiranih na milion stanovnika, Srbija je na 11. mestu u Evropi, a većinu mesta iznad čine zemlje takođe iz našeg okruženja – Albanija, BiH, Bugarska, Severna Makedonija, Mađarska i Hrvatska. – ovo nije tacno

  5. Za ovaj „USPEH“ Srbije zaslužan je pre svega predsednik naprednjaka koji dribla koronom kako poželi.Dok je strucni štab oduševljen ovakvom igrom našeg genija jedino mu Dr Kon u prolazu ponekad sramežljivo dobaci da malo smanji dribling.Nošen podrškom mase fanaticnih i vernih navijača i sa ovakvom zvezdom na čelu našeg državnog tima realno je za očekivati da uskoro postanemo i prvaci Evrope.Napred Srbijo!

  6. 90% na respiratoru praktično vegetiraju i bez svesti i čekaju poziv odozgo.Retko ko je preživeo respirator.U svetu preživi oko 60% u Srbiji 6%.

  7. Ako se vec referisete na odredjeni izvor, onda bar prenesite podatke tacno: za Evropu ste rekli kako treba (12.) ali u svetu je Srbija 19-a a ne 16-a!

  8. Stani ti brate pred ogledalo i divi se sebi koliko si lep! Slicno tvom av! Mani se citanja „sitnih slova“, nije to za tebe.

  9. Za rangiranje je jedini merodavan podatak broj obolelih na milion stanovnika, pod uslovom da znamo stvarni broj stanovnika. Obzirom da je stvarni broj stanovnika dosta manji od ovoga sa kojim barataju a broj obolelih, verovatno neuporedivo veci, mesto Srbije na rang listi je mnogo vise.

  10. Testirani,zaraženi,hospitalizovani,umrli i na raspiratoru.Gde su Vam oni koju su ozdravili u statistici??Statistika naša dika sve što novinar poželi ona to oslika .

  11. Srbija, 103 zemlja na svetu po broju stanovnika…odlicno nam ide, brze, jače, bolje, sledece nedelje u prvih 10 u svetu

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.