Ulice Banjaluke okićene sa 500 srpskih zastava

Ostavite komentar


    1. Znaci danas je taj DAN . Izrael ce priznati Kosovo, koje je jos uvek formalno pravno deo tertorije Republike Srbije. A, Republika Srpska ce slaviti drzavni praznik Dan ujedinjena sa Srbijom, koja je jos uvek u nekoj formalno pravnoj vezi sa Federacijom BIH. Odjedanput slavimo PRAZNIK , na dan kad je pre 102 godine zapocelo probijanje SOLUNSKOG FRONTA, u svesti svakog Srbina uz Kosovski boj najvazniju bitku naseg naroda u celokupnoj istoroji. I slavicemo od sada dan srpske zastave, jer mi smo isti narod. Samo da za nas Srbe ne bude sve iscrpljeno na PRAZNIKU , a Albanija da se pomeri do Ibra u juznom delu Kosovske Mitrovice. Kad je vec tako ispalo, Bilo bi fer da se i Srbija prostire do Novog Grada i Une na zapadu, Trebinja i Novog Sarajeva. Pa kad je Jugoslavija i Srbija preuredjena, nek se preuredi i Bosna i Hercegovina.
      Nadam se da toliko bezocno ne bi smeli biti opljackani.
      Ovo bi bilo prihvatljivo resenje za sve.

  1. Pa je l’ ovo državni praznik? Koji organ (ne računam Vučića, jer po Ustavu Predsednik Republike ne propisuje državne praznike) je doneo odluku o tom prazniku? Vlada koja ne postoji? Skupština koja ne funkcioniše jer nema predsednika??

    1. Realno, nacija ne znaci bas nista. ali je jedan od omiljenih sistema ispiranja mozga ne bas najbistrijeg stanovnistva. Radi po principu da se „servira“ par izuzetnih pojedinaca (koji su obicno karijeru ostvarili mimo „Otadzbine“, posto se ovde maltretiraju i nipodastavaju sposobni) i onda se kaze ostalima (koji nisu nista postigli, a i niste nece, a i da hoce, ne mogu) evo ovo su „izuzetni srbi“, koji su zaduzili Svet (naravno, i Bog je „srbin“) – pa ste i vi izuzetni, jer smo „svi mi srbi“. Ako hocete da budete deo tog izuzetnog „srbstva“, dajte nam imanje, zivot, glas, prijavite komsiju, muza, zenu… Ja sam se, hvala Bogu, odrekao „nacije“ i ne mogu reci da mi ista nedostaje. Da da Bog i da jos zivim u nekoj normalnoj drzavi, sve ovo bi bio vrlo ruzan san…

      1. Epidemija autosovinizma i stokholmskog sindroma u Srbiji u punom zamahu.

  2. Bravo -tako i treba a ne blokada na Drini kao sto ucini onaj nesretnik Milosevic.p.s. dezurni kriticari ,ajmo ,sta vam sad fali.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.