"Šteta što nije završila srpski": Voditelj "Kvadrature kruga" objasnio zbog koga dolazi na protest 1Foto: FoNet/Milica Vučković - RTS-Gordan Jović

Branko Stanković, voditelj emisije „Kvadratura kruga“ koja se emituje na RTS-u, došao je na današnji protest „Srbija protiv nasilja“ i imao je poruku za premijerku Srbije Anu Brnabić.

„Pre dve nedelje naša premijerka je pozvala da dođemo na taj protest u subotu, rekla da joj je on bliži srcu i ja sam poštovao premijerku. I očekujem je već treći vikend da je vidim, nje nema. Ja izuzetno poštujem nju i posebno njene govore i mislim da bi da ljudi koji se bave izučavanjem jezika, od morfologije, semiotike, stilistike i lingvistike, mogli mnogo da nauče o tvorbi i građenju reči od naše premijerke. Šteta što nije završila srpski, nije student bila sigurno. Ali, eto, ja ne pripadam kategoriji onih moralnih, časnih novinara kao urednik Informera, kao Jovana Jeremić, Marič, Barbara i eto zato sam tu“, rekao je Stanković za Nova.rs.

Šesti protest „Srbija protiv nasilja“ održan je 9. juna, s početkom u 18 časova, okupljanjem na platou ispred Skupštine Srbije. Nakon obraćanja govornika i posle protestne šetnje, formiran je prsten oko Vlade Srbije, a sa protesta je najavljeno i novo okupljanje ukoliko se uslovi demonstranata ne ispune.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari