Srbin uhapšen u Španiji zbog krijumčarenja 2,3 tone kokaina, ubistva i otmice 1Foto: Shutterstock/Daniel Tadevosyan

Pripadnici španske policije uhapsili su grupu osumnjičenu za trgovinu kokainom na brodu koji je plovio iz južne Amerike, nakon što je jedan od njih, sprske nacionalnosti, pucao i ubio jednog od članova posade, a preostale osobe uzeo kao taoce, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije.

Kako se navodi u saopštenju, član posade srpskog porekla je, da bi preuzeo kontrolu nad čamcem, upucao jednog od muškaraca i kasnije bacio njegovo telo u more, dok je ostalih osam oteo.

„Za manje od 12 sati na tačku u Atlantiku na kojoj se nalazio brod stigao je interventni tim koji je posle višečasovnih pregovora na otvorenom moru uspeo da uhapsi kidnapera i ostalih osam članova posade“, navodi se u saopštenju, a prenosi N1.

Kako dodaju, operacija, koja se odigrala prošlog novembra i ostala u strogoj tajnosti, počela je kada su agenti sprovodili istragu o kriminalnoj organizaciji koja je nameravala da u Španiju iz Južne Amerike unese 2,3 tone kokaina tegljačem.

Istražitelji su saznali da će droga biti prebačena na manji brod, u neposrednoj blizini Kanarskih ostrva, pa je pripremljen zajednički uređaj sa Službom carinskog nadzora za zadržavanje članova posade i zaplenu droge. Članovi ovog zajedničkog tima uspeli su da identifikuju matični brod „Sea Paradise“ koji je čekao drugi brod za prebacivanje droge.

„Nekoliko sati pre planiranog ukrcavanja, agenti su saznali da je jedan od članova posade tegljača, srpskog porekla, oteo ostatak posade. Štaviše, da bi preuzeo kontrolu nad čamcem, kidnaper je upucao jednog od muškaraca i kasnije bacio njegovo telo u more“, stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari