Sredstva i oprema za dezinfekciju privatnog smeštaja i restorana na Zlatiboru 1Zlatibor/ Foto: N.Kovačević

Turistička organizacija Zlatibor je podelila sredstva i opremu za dezinfekciju izdavaocima privatnog smeštaja i vlasnicima restorana na području Čajetine, kako bi se smanjili rizici za goste u vreme epidemije virusa korona.

To je, saopšila je TO Zlatibor, značajna pomoć u pandemijskim uslovima kako bi turistički i ugostiteljski objekti obezbedili sigurno okruženje za goste i zaposlene i smanjili rizik od širenja virusa u jednom od najposećenijih turističkih centara Srbije.

Osim njima, velike količine alkohola i hlorida za dezinfekciju, kao i prskalice, isporučene su i veoma posećenim lokalitetima, kao što su Stopića pećina, Muzej Staro selo u Sirogojnu, vodopad u Gostilju, Dino park i Avantura park, Ski-centar Tornik i drugima.

Tu vrsta podrške TO Zlatibor je omogućila kroz projekat „EU za tebe – Za kulturno nasleđe i turizam“, u sklopu kovid mera, koji finansiraju EU i Vlada Nemačke, a sprovodi ga Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), uz pomoć Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

Svaki korisnik je, navodi se, deo dobrovoljne sertifikacione šeme „Čisto i sigurno“, inicijative kojim se turistička preduzeća motivišu da primene niz mera, kojima garantuju potpunu bezbednost gostima.

„Više od sto objekata za smeštaj i dvadesetak zlatiborskih restorana se odazvalo pozivu TO Zlatibor i preuzelo dezinfekcioni materijal i opremu“, saopštila je ta organizacija, uz podsećanje da je ranije GIZ, u saradnji sa Udruženjem hotelijera i restoratera Srbije (HORES), omogućio istu donaciju zlatiborskim hotelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari