Savetnik ministra za lokalnu samoupravu Aleksandar Radosavljević juče je u Šapcu uručio sredstva od igara na sreću za Šabac, Mali Zvornik, Ljuboviju i Koceljevu. On je ukazao da su na konkurs, u martu ove godine, svoje projekte kandidovale čak 152 lokalne samouprave i to za 167 miliona dinara.

 Na osnovu ranije utvrđenih kriterijuma, od jedan do tri miliona dinara, raspoređeno u 78 lokalnih samouprava. Za razliku od prethodnih godina, lokalne samouprave mogu konkurisati i za socijalne programe kao i u oblasti zaštite životne sredine.

Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević ukazao je da će sa tri miliona dinara biti kupljeno vozilo koje će razvoziti decu ometenu u razvoju. Inače, Ministarstvo za socijalnu politiku uložilo je 1,5 miliona evra u izgradnju Kuće dobre volje, gde će biti smešteno oko stotinu dece sa posebnim potrebama. Za konačno otvaranje ove jedinstvene ustanove nedostaje još 50 miliona dinara, ali postoje obećanja da će se sredstva obezbediti iz NIP-a.

Opština Ljubovija dobila je 1,6 miliona dinara za povećanje energetske efikasnosti javne rasvete, čime će se trošak upola smanjiti, dok je opština Mali Zvornik dobila 1,4 miliona dinara za projekat adaptacije tavanskog prostora u zgradi Opštine. U preuređenom prostoru održavaće se sednice Skupštine i Izvršnog saveta, a prostor u prizemlju biće adaptiran za usluge građanima. Opština Koceljeva dobila je 1,140 miliona dinara za poboljšanje položaja socijalno ugroženih građana. Predstavnici lokalnih samouprava istakli su da smanjenjem transfernih sredstva iz Republike ova pomoć mnogo znače za rešavanje akutnih problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari