saobraćaj kontrolafoto FoNet/MUP Srbije

Srednja škola unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ ponovo će biti osnovana u Sremskoj Kamenici, odlučila je Vlada Srbije.

„Škola će, počev od školske 2023/2024. godine, ostvarivati planove i programe nastave i učenja stručnog obrazovanja i vaspitanja u četvorogodišnjem trajanju u području rada stručne škole: ekonomija, pravo i administracija“, objavljeno je u Službenom glasniku.

Imenovan je i Privremeni školski odbor, koji čine većinom oficiri policije, kao i vršilac dužnosti direktora, koju će obavljati Vesna Đurović profesorka fizičkog vaspitanja.

Ove privremene funkcije odabrani će obavljati do izbora i odabira novog Školskog odbora i direktora.

Učenicima upisanim u školu obezbediće se smeštaj i ishrana u internatu Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i udžbenici, školski pribor, odeća, obuća i druga oprema neophodna za pohađanje nastave i boravak u školi, u skladu sa ugovorom koji škola zaključuje sa tim ministarstvom, dodaje se u odluci o osnivanju.

Srednja škola unutrašnjih poslova ranije je postojala u Sremskoj Kamenici, a trenutno je tamo Centar za osnovnu policijsku obuku, kao jedina takva ustanova u Srbiji.

U ovaj centar se od 2007. dolazilo nakon završetka srednje škole, a nastava je trajala godinu dana.

Avgusta 2009. godine svoje je školovanje završila tada poslednja, 38. klasa učenika srednje škole.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari