Sremska Mitrovica: „Pametna klupa“ za đake i studente postavljena ispred Tehničke škole 1Foto: mitrovica.info

U dvorištu Srednje tehničke škole „Nikola Tesla” i Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmijum”, postavljena je prva „pametna” klupa u Sremskoj Mitrovici, donacija kompanije „Metalfer”.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, na ovoj klupi, dok sedite i odmarate se, možete napuniti svoj mobilni telefon ili se besplatno povezati na internet.

Direktorka kompanije „Metalfer” Jelena Zakonović najavila je da će u skorije vreme biti postavljeno još nekoliko ovakvih klupa na više lokacija u gradu.

Lokacije će odrediti zajedno sa lokalnom samoupravom.

„Kompanija ‘Metalfer’ kao društveno odgovorna kompanija uvek stoji iza projekata koji pomažu lokalnoj zajednici, a pre svega mladima. Upravo smo želeli da obradujemo pred polazak u školu 1. septembra učenike Srednje tehničke škole i obezbedili im pametnu klupu. Kako je ovo tehnička škola, a ovo je jedna inovacija savremene tehnologije s obzirom na to da je reč o klupi koja se solarno napaja, koja pruža bežični internet, očitava kvalitet vazduha, a preko nje je moguće i punjenje električnih bicikala. Prva pametna klupa je postavljena u dvorištu Tehničke škole ciljano, jer su radili zajednički na akreditaciji programa za dualno obrazovanje koji kreće baš od 1. septembra”, objasnila je direktorka Zakonović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari