Ženska košarkaška reprezentacija Srbije trenutno je na pripremama na Zlatiboru, gde će ostati do 9. maja. Bio je to povod da Zoran Stamatović, predsednik opštine Čajetina, sa saradnicima, poseti naše reprezentativke i članove stručnog štaba. Poklonivši im prigodne poklone, Stamatović je reprezentativkama poželeo uspeh na predstojećim takmičenjima na Evropskom prvenstvu i podsetio na to da je Zlatibor dobro mesto za investiranje.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; 

Istakavši da su pripreme na Zlatiboru postale tradicija, Marina Maljković, selektorka reprezentacije, objasnila je da su tome doprineli odlični uslovi za treniranje i ljubaznost hotela „Olimp“, u kome su smeštene košarkašice.

– Ono što nas očekuje na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Rumuniji je

sportski i takmičarski nešto najteže sa čime će se naše reprezentativke suočiti. Evropsko prvenstvo ima dodatnu težinu, pošto predstavlja kvalifikacije za Olimpijske igre u Riju 2016. godine. Vrline košarkašica biće istaknute u prvi plan, ali ono što se Srbiji sigurno može obećati jeste to da će i stručni štab i devojke na terenu dati svoj maksimum – poručila je selektorka.

Nakon jučerašnje prijateljske utakmice sa reprezentativkama Crne Gore, koja je takođe za pripreme odabrala Zlatibor, uslediće još jedna utakmica sa Crnogorkama i to u petak, 8. maja. Posle priprema na Zlatiboru naše košarkašice putuju na turnir u Francusku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari