Tribinu u Čaglavici kojoj je prisustvovao kosovski premijer Agim Čeku obeležile su verbalne pretnje dopisnicima Glasa Amerike i Blica.
Na jučerašnjoj tribini „Integracija mladih u kosovsko društvo“, kako prenose agencije, učestvovao je i ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Branislav Grbić koji je rekao da se na Kosovo od 1999.

Tribinu u Čaglavici kojoj je prisustvovao kosovski premijer Agim Čeku obeležile su verbalne pretnje dopisnicima Glasa Amerike i Blica.
Na jučerašnjoj tribini „Integracija mladih u kosovsko društvo“, kako prenose agencije, učestvovao je i ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Branislav Grbić koji je rekao da se na Kosovo od 1999. vratilo 16 hiljada građana, od kojih je 45 odsto srpske nacionalnosti. Tim povodom novinari su upozorili da je broj povratnika mnogo manji na osnovu podataka međunarodnih institucija, ali je njihovo reagovanje izazvalo nezadovoljstvo učesnika tribine koji su predstavljeni kao „srpski omladinci“. Najagresivniji prema novinarima bili su ćerka i sin ministra Grbića Ana i Igor, koji su otvoreno zapretili dopisnicama Glasa Amerike Vesni Bojčić i Blica Nedeljku Zejaku da „pripaze na sebe kad postavljaju takva provokativna pitanja“. Proverom u spisku učesnika tribine novinari su ustanovili da je većina prisutnih zaposlena u Ministarstvu za povratak i zajednice Vlade Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari