Srpski planinari spaseni helikopterom nakon što su se zaglavili na zavejanoj planini, jedan teško povređen 1Foto: Shutterstock/HBasic

Četvorica srpskih planinara zaglavili su se na zavejanoj planini tokom uspona na najvišu tačku Prokletija Jezerski vrh sa albanske strane, iz dolina Valbona i Tet, piše Blic. Jedan od njih je pao sa visine i teško povredio ekstremitete, pa je helikopterom hitno prebačen u bolnicu u Tiranu.

Albanska policija je, kako prenosi Blic, saopštila je da je povređeni planinar pod nadzorom lekara i da nakon povrede nije mogao da se kreće.

Fotorafije akcije spasavanja u kojoj je učestovalo više od 50 policajaca, na svom fejsbuk nalogu objavio je albanski ministar odbrane Niko Peleši.

„Operativci vazduhoplovnih snaga su sa dva helikoptera AB 206 i EC 135 uspešno prevezli četiri srpska planinara koji su se na prelazu iz Valbone u Tet okliznuli i zadobili telesne povrede. Jedan od povređenih je prevezen u Univerzitetski bolnički centar ‘Majka Tereza’ i pod nadzorom je lekara, dok su ostala trojica na sreću nepovređena“, napisao je Peleši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari