SSP: Do penzionera u Požarevcu još nije stigao ugalj koji su platili, a traži se i doplata 1Foto M.Pudar/Danas

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) Požarevac saopštio je da ni mesec dana nakon što je tamošnjim penzionerima data garancija gradske vlasti da će im sve količine uglja koje su uredno isplatili, biti u najkraćem roku isporučene, „nije stigla ni jedna jedina tona“.

SSP je saopštio danas da su umesto toga požarevački penzioneri obavešteni da će „dobiti manje uglja, i da će još morati i da ga doplaćuju“.

„Naime, penzionerima će biti isporučeno čak 2.500 tona manje od onoga što su uplatili, ali i suprotno ugovorima koje su potpisali i ceni koju su isplatili – sada za svaku tonu moraju još i da doplate 4240 dinara. I ni to nije sve, nego tu razliku u ceni neće moći da isplate na rate, a isporuku uglja mogu očekivati tek kada donesu novac u celosti“, navodi se u saopštenju.

„Briga ovog režima o penzionerima van izborne kampanje pokazala je sada pravo lice: cena uglja podignuta je za gotovo 100 odsto, penzioner koji je prema zaključenom ugovoru isplatio deset tona uglja sada mora odmah da stvori još 42.400 dinara za doplatu, jer će u suprotnom za novac koji je do sada uplatio moći da dobije tek polovinu ogreva, sa kojom će moći da se greje svakog drugog dana“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari