SSP dostavila ugovor Telekoma sa Žeželjem Savetu za borbu protiv korupcije 1Foto: SSP

Stranka slobode i pravde (SSP) uputila je pismo Savetu za borbu protiv korupcije i dostavila mu Ugovor između Telekoma Srbija i firme „Warles“ Igora Žeželja, za koji je ranije saopštila da je apsolutno štetan za građane i državu Srbiju.

Uoči predstojeće sednice Saveta koju je najavio potpredsednik Saveta Miroslav Milićević, a na kojoj će se raspravljati o Izveštaju o korupciji u Telekomu Srbija, SSP je ukazala na konkretne podatke i saopštila da veruje kako će te informacije biti od značaja u odluci Saveta za borbu protiv korupcije.

U prilogu je dostavljena fotokopija ugovora između Telekoma Srbija i firme Wireless Media vlasnika Igora Žeželja, vredan 37,9 miliona evra, koji je Telekom Srbija isplatio tokom 2018. i 2019. godine, za koji su relevantni pravni i ekonomski stručnjaci ocenili da je fiktivan, i da se spovodi na štetu građana Srbije.

„Shodno tome, očekujemo da ga uzmete u razmatranje i o tome obavestite Vladu Srbije i Tužilaštvo.U interesu javnosti je i da Izveštaj Saveta, raspravu i zaključke, kao i postupanje po našoj molbi podelite s javnošću i pokažete da se kao članovi ovog uvaženog Saveta iskreno i beskompromisno borite protiv korupcije“, navedeno je u pismu SSP Savetu za borbu protiv korupcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari