SSP: Hitno zaustaviti iživljavanje nad dve žene u rijaliti programu televizije Pink 1Foto: Pixabay/afra32

Odbor Stranke slobode i pravde (SSP) za kulturu zatražio je danas od policije da hitno zaustavi iživljavanje nad dve žene u rijaliti programu televizije Pink i ispita sve one koji tvrde da je jedan učesnik zlostavljao jednu od dve žene pre nego što su ušli u rijaliti.

Predsednik tog odbora Dušan Aksentijević naveo je u pisanoj izjavi da SSP traži i od ministarke kulture i predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Maje Gojković da preduzme mere iz svoje nadležnosti i spreči dalje emitovanje scena nasilja koje, po mišljenju stručnjaka, mogu da budu okidač za potencijalne zlostavljače da se aktiviraju.

„Tražimo od Olivere Zekić i REM da se u skladu sa svojim ovlašćenjima jasno odrede prema spornom sadržaju i onemogući televiziju Pink, koja je korisnik nacionalne frekvencije, da nesmetano nastavi da emituje program u kome dominiraju verbalna i fizička agresija prema ženama“, rekao je Aksentijević.

U saopštenju SSP se navodi da nedeljama unazad u rijaliti programu televizije Pink jedan od učesnika vređa, ponižava i fizički nasrće na bivšu partnerku i na aktuelnu partnerku koje su takođe učesnice rijalitija, a da se njegove uvrede, pretnje i nasrtanje zatim pojavljuju na brojnim portalima, društvenim mrežama kao i štampanim izdanjima tabloida. (

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari